Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreye Zarar Veren Atıklar Toplanacak

Bursa'da, ağır metaller içermesi sebebiyle çevreye büyük zararlar veren atık madeni yağların toplanarak bertaraf edilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Petrol Sanayi Derneği (PETDER) arasında protokol imzalandı.

Zaman Gazetesi
Çevreye Zarar Veren Atıklar Toplanacak

Bursa'da, ağır metaller içermesi sebebiyle çevreye büyük zararlar veren atık madeni yağların toplanarak bertaraf edilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Petrol Sanayi Derneği (PETDER) arasında protokol imzalandı.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Petrol Sanayi Derneği yönetimini kabulünde yaptığı konuşmada, atık yağların çevreye büyük zararlar verdiğini söyledi. Bir litre yağın 1 milyon litre suyu kullanılamaz, 5 milyon litre suyu ise içilemez hale getirdiğini ifade eden Altepe, "Toprak, su ve havayı koruyarak gelecek kuşaklara en güzel şekilde miras bırakmak en önemli görevlerimizden biri. Krom, arsenik, kadmiyum gibi ağır metaller içeren atık yağların toprak, su ve havaya karışmadan toplanması amacıyla düzenlenen bu protokolle çevre için önemli bir adım atıyoruz." dedi.

Atık madeni yağların yasak olmasına rağmen, benzine karıştırılarak yakıt olarak ısınmada kullanılabildiğini dile getiren Altepe, yanma sonucu egzoz ve bacalardan çıkan karbonmonoksidin insan sağlığını, doğrudan etkilediğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl Bursa'da 800 ton atık madeni yağ toplandığını ifade eden Başkan Altepe, etkin bir çalışma ile bu rakamı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

PETDER'i temsilen protokol imza törenine katılan Atık Yağların Yönetimi Projesi Genel Müdürü Dr. Erol Metin de atık motor yağlarının toplanması konusunda PETDER'in Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini ifade etti. Motor yağlarının ağırlıklı olarak oto tamir ve bakım servislerinde biriktiğini dile getiren Metin, bir bardak atık motor yağını almak için bile lisanslı araçlarıyla ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti. Topladıkları atık yağları, lisanslı enerji kazanım tesisleri ve bertaraf tesislerine yönlendirdiklerini kaydeden Metin, bu sayede ekonomik bir fayda sağlandığını da vurguladı.

Konuşmaların ardından atık motor yağlarının çevreye zarar vermeden toplanıp, bertaraf edilmesi amacıyla hazırlanan protokol Başkan Altepe ile Dr. Erol Metin arasında imzalandı. Dr. Metin, günün anısına Başkan Altepe'ye yağ toplama tankeri maketinin bulunduğu bir plaket verdi.

 

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreye-zarar-veren-atiklar-toplanacak_77717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!