Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CHP'den Seçim Öncesi Hayali Seçmen İddiası

Adrese dayalı kayıt sistemine göre yapılan seçmen listelerine yönelik tartışmalar, yerel seçim öncesi alevlendi. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, hayali seçmenler iddiasını tekrarladı, bu durumu, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy’un İzmirlilere gönderdiği mektuplardan da tespit ettiklerini öne sürdü.

Milliyet Gazetesi
CHP'den Seçim Öncesi Hayali Seçmen İddiası

Adrese dayalı kayıt sistemine göre yapılan seçmen listelerine yönelik tartışmalar, yerel seçim öncesi alevlendi. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, hayali seçmenler iddiasını tekrarladı, bu durumu, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy’un İzmirlilere gönderdiği mektuplardan da tespit ettiklerini öne sürdü. Nalbantoğlu, "Aksoy, kadınlara, yaşlılara ve gençlere yazdığı mektupları, kişilerin ev adreslerine postalıyor. Ancak son bir haftadır yaklaşık bin kişi bu mektupları partimize getirerek, 'Bizim evde böyle biri oturmuyor' dedi. Bu da iddialarımızı gerçek kılıyor. Adres doğru ama kişi yok. Cuma günü (bugün) saat 17:00’ye kadar vatandaşlarımızdan bu tür mektupları bekliyoruz. Her biri için ayrı ayrı Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Sahte oy uyarısı

Nalbantoğlu, engellemek için bazı önlemler de alacaklarını ifade etti, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pazar günü İzmir’e taşınacak hayali seçmenleri belirlemek amacıyla otobüs terminalinde ve tren istasyonlarında nöbet tutacağız. Oralardaki hareketliliği tespit edeceğiz. Seçim günü oyumuzu kullanıp sandıklara sahip çıkmanın yanı sıra, AKP’nin hayali seçmenlerini engellemek için hafiyelik de yapacağız. Sahte oy kullanacakları da buradan uyarmak istiyorum . Bu bir suçtur ve cezası ağırdır."

"Büyükşehir’i ve ilçeleri alacağız"

CHP İl Başkanlığı, İzmir’in ilçelerinde yaptırdıkları anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, seçmenlere, "Yarın yerel seçim yapılacak olsa yaşadığınız ilçe belediye başkanlığı için hangi partiye oy verirdiniz" diye sorduklarını, "CHP" yanıtı aldıklarını dile getirdi. Nalbantoğlu, "30 ilçede ve büyükşehirde seçimi kazanacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/chpden-secim-oncesi-hayali-secmen-iddiasi_67739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!