Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çiğli yolunu rahatlatma planı

İzmir ticaret hayatının kalbinin attığı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne (İAOSB) ulaşımı sağlayan Tuzla Caddesi'nin trafik yükünü hafifletip, ulaşım

Yeni Asır



zmir ticaret hayatının kalbinin attığı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne (İAOSB) ulaşımı sağlayan Tuzla Caddesi'nin trafik yükünü hafifletip, ulaşımı kolaylaştırmak için 2 kilometrelik yeni bir alternatif yol açılacak. Dudayev Caddesi girişi ile Tuzla Caddesi arasında yapılacak yeni yol, Çiğli Ata Sanayi'ne kadar devam edecek. Halen kamulaştırma çalışmaları süren yolun hizmete açılmasıyla, Organize Sanayi Bölgesi'nde servis araçlarının neden olduğu trafik yoğunluğu azalacak. Yeni yol Çiğli'den AOSB, Kipa ve Ata Sanayii'ne gitmek isteyenlere alternatif olacak. Kamulaştırmalar konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Çiğli Belediye Başkanı Tevfik Alyanak "İstimlak etmediğimiz bir arsa bir de tek katlı ev kaldı. İstimlak için destek istiyoruz. Yolun tamamlanmaması bizi üzüyor" dedi.

Trafik rahatlayacak
Çiğli merkezden başlayıp, Sanayi Sitesi'ne kadar devam eden Tuzla Caddesi'nde gün boyu yoğun bir trafik akışı yaşanıyor. Çiğli'yi AOSB'ne bağlayan en önemli yollardan biri olması nedeniyle işçi servisleri de bu yolu kullanıyor. İşlerine özel araçlarıyla gidip gelenler de eklenince dar bir yol olan Tuzla Caddesi, araç yükünü kaldıramaz hale geliyor. Tuzla Caddesi hem Çiğli'den İAOSB'ye gidenlerin hem de İAOSB'den Anadolu Caddesi'ni gitmek isteyenlerin ulaşımını sağlıyor.
Tuzla Caddesi'nin alternatifi olarak yapılacak bağlantı yolu Dudayev Caddesi girişinden başlayıp Ata Sanayi Sitesi'ne kadar devam edecek. Trafik akışını rahatlatacak bağlantı yolu aynı zamanda Dudayev ve Tuzla Caddelerini'de birbirine bağlayacak. Yeni yolla ilgili kamulaştırma sorunları ise etap etap çözülmeye başladı. Bugüne kadar ev ve arsa olmak üzere toplam 8 gayrimenkulun kamulaştırması yapıldı. Çiğli Belediyesi'nin imar planında yer alan bağlıntı yolunun güzergahında bulunan tek katlı tapulu bir ev ve arsanın kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cigli-yolunu-rahatlatma-plani_1178.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!