Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Çiğli'de Kesintisiz Ulaşım

Büyük Çiğli ve Harmandalı geçitlerinde açılış için gün sayılıyor. Aydın yönündeki en önemli güzergah olan Akçay Caddesi'nde yaptığı 3 karayolu altgeçidi ile kesintisiz ulaşım sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli giriş kapılarından biri olan ve Çanakkale yönünden İzmir kent merkezine girişi sağlayan, "Anadolu Caddesi'nin kurtuluşu

Yeni Asır Gazetesi
Çiğli'de Kesintisiz Ulaşım

Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Caddesi'ndeki trafiği rahatlatmak ve kesintisiz bir ulaşım sağlamak için 107 milyon YTL'lik dev bir bütçeyle yapımlarını gerçekleştirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı geçitlerinde açılış için gün sayılıyor. Aydın yönündeki en önemli güzergah olan Akçay Caddesi'nde yaptığı 3 karayolu altgeçidi ile kesintisiz ulaşım sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli giriş kapılarından biri olan ve Çanakkale yönünden İzmir kent merkezine girişi sağlayan, "Anadolu Caddesi'nin kurtuluşu olacak" Büyük Çiğli ve Harmandalı geçitlerini de tamamlayarak hizmete alma aşamasına getirdi.

Yaklaşık 6 km

Bu hafta sonu açılacak geçitlerde son rötuşlara başlandı. Ayrıca Büyükşehir ekipleri, Çiğli Otoyol Kavşağı ile Harmandalı Kavşağı arasında kalan yaklaşık 6 kilometrelik hat üzerinde kaldırım düzenlemeleri ve asfalt çalışmaları ile bitkilendirme çalışmalarını da son aşamaya getirdi.

Kent dönüşümü

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yaşamsal sorunların çözüldüğü bir dönem yaşandığını belirterek, "Çiğli geçitleri dahil tüm projelerimiz ve yatırımlarımız, İzmir'in uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, zorlu bir proje olan Büyük Çiğli Geçidi'nin yapımı için özel bir teknik kullandı. Tamamı 1 kilometre uzunluğunda olan altgeçit, Çiğli Deresi ve Egekent Kavşağı'nın altından geçerek Anadolu Caddesi'ndeki normal güzergahına bağlandı. Altgeçit üzerinde Egekent ve Köyiçi caddelerine giriş için 2 adet kavşak oluşturuldu.

Güvenli yolculuk
 
Büyük Çiğli'de yapılan ikinci geçit ise, "Eski Havaalanı Caddesi" olarak da bilinen Tuzla Caddesi'nin sonundaki demiryolunun altından geçecek şekilde inşa edildi. Bu altgeçit sayesinde hem karayolu trafiği kesintisiz ve güvenli bir akışa sahip olacak, hem de Aliağa-Menderes Raylı Sistemi'nde kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki ikinci büyük proje olan Harmandalı geçitlerinde de iki geçit inşa etti. Anadolu Caddesi'nin Harmandalı Kavşağı bölümünde ve Hava Üssü Caddesi üzerinde yapılan geçitler ile de kesintisiz ulaşım sağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ciglide-kesintisiz-ulasim_65276.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!