Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimento Şirketlerine Rekabet Cezası

Çimento Şirketlerine Rekabet Cezası

NTV-MSNBC



b>Rekabet Kurulu, Antalya Bölgesi’nde çimento pazarında faaliyet gösteren Göltaş-Göller Bölgesi Çimento ile Denizli Çimento’ya toplam 3.88 milyon YTL tutarında para cezası verdi.
Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Parlak, daha önce sözlü savunmaları alınan Göltaş Göller Bölgesi Çimento, Çimsa Çimento, Batıçim Batı Anadolu Çimento ve Denizli Çimento hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin, nihai Kurul kararını açıkladı.

Kurul, söz konusu 4 firmanın, bulunduğu coğrafi alanda, uyumlu eylem halinde mal vermeyi reddetmek suretiyle, çimento ve hazırbeton pazarında rakibi konumunda olan Özgür Çimento ve Beton Endüstrisi A.Ş’yi piyasa dışına çıkartmaya çalıştıklarına karar verdi.

Çimsa Çimento ile Batıçim Batı Anadolu Çimento’nun söz konusu eyleme katılmaması nedeniyle anılan teşebbüs için ihlalden söz edilemeyeceğine, dolayısıyla cezaya yer olmadığına karar verilirken, Göltaş-Göller Bölgesi Çimento ile Denizli Çimento’ya para cezası verilmesini uygun gördü.

Bu çerçevede Kurul, Göltaş-Göller Bölgesi Çimento’ya 2002 yılı net satışlarının yüzde 3’ü oranında olmak üzere 2 milyon 117 bin 33 YTL, Denizli Çimento’ya da 2002 yılı net satışlarının yüzde 2 oranında olmak üzere 1 milyon 766 bin 235 YTL para cezası verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimento-sirketlerine-rekabet-cezasi_22532.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!