Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimentoda Fiyat Artışı Beklenmiyor

Toplamda dört fabrikası ile 6 coğrafi bölgede faaliyet gösteren Oyak Çimento Grubu, son yıllardaki kapasite artışlarıyla oluşan aşırı arz nedeniyle 2008 yılında fiyatlarda yükselme öngörülmediğini açıkladı. Oyak Çimento Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk yarısında Rusya pazarındaki yüksek talep dolayısıyla Rusya’ya yapılan

NTV
Çimentoda Fiyat Artışı Beklenmiyor

Toplamda dört fabrikası ile 6 coğrafi bölgede faaliyet gösteren Oyak Çimento Grubu, son yıllardaki kapasite artışlarıyla oluşan aşırı arz nedeniyle 2008 yılında fiyatlarda yükselme öngörülmediğini açıkladı. Oyak Çimento Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk yarısında Rusya pazarındaki yüksek talep dolayısıyla Rusya’ya yapılan ihracatın iç piyasada yaşanan sıkıntıyı hafiflettiği kaydedildi. Açıklamada, 2008 yılının kalan kısımda Rusya pazarından gelen talepte geçici bir yavaşlama olacağı ancak Ortadoğu pazarında talebin devam edeceğinin öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada “Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği verilerine göre 2008 ilk 6 ayında çimento iç ve dış satışların toplamı 26 milyon tondur. Kayıtlı olmayan çimento şirketleri için tahmini veriler eklendiğinde bu rakam 28 milyon ton olmaktadır. Buna göre 2008 ilk 6 ayında Türkiye çimento satışlarının yüzde 14-15’i Oyak Çimento Grubu tarafından yapılmıştır” denildi.

Oyak Çimento Grubu’nda Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento yer alıyor.

Açıklamada, ilk yarıda faiz amortisman vergi öncesi kârlılığı (FAVÖK) en yüksek çimento şirketinin yüzde 47 ile Ünye Çimento, ikincisinin yüzde 44.8 ile Mardin Çimento olduğu belirtilerek, “Net kâr marjına göre ise halka açık çimento şirketleri arasında Oyak Çimento Grubu şirketleri Adana, Ünye, Mardin ve Bolu Çimento şeklinde ilk dört sırayı paylaşmıştır. Net dönem kârının özkaynaklar ve finansal borçlar toplamına bölünmesiyle bulunan sermaye kârlılığı sıralamasında da Oyak Çimento Grubu yine ilk dört sırayı paylaşmıştır” denildi.

Açıklamada, yurtiçinde ekonomideki durgunluk ve artan rekabet dolayısıyla yurtiçi satış geliri ilk altı ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.2 düşüşle 296.2 milyon YTL olan Oyak Çimento Grubu’nun ihracata yönelerek toplam satış gelirlerini yüzde 20.3 artışla 469.6 milyon YTL’ye çıkarttığı kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimentoda-fiyat-artisi-beklenmiyor_63642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!