Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimsa 34 Milyon TL Harcadı, Emisyonu % 23 Azalttı

Çimsa, paydaşlarının görüşlerini de dikkate alarak hazırladığı 'Sürdürülebilirlik Raporu 2010 - Gelecek için bugünden' başlıklı raporunu yayımladı. Global Raporlama İnisiyatifi'nin (GRI) Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberi'ne uygun bir şekilde, 'GRI B' seviyesinde hazırlanan rapor, Çimsa'nın 2007 - 2010 faaliyet dönemini kapsıyor.

yapi.com.tr
Çimsa 34 Milyon TL Harcadı, Emisyonu % 23 Azalttı

Çimsa, sürdürülebilirlik konusunda 2007 - 2010 dönemindeki 4 yıllık faaliyetlerini aktaran 'Sürdürülebilirlik Raporu 2010 - Gelecek için bugünden' başlıklı çalışmasını yayımladı. Rapora göre, Çimsa 2007'den bu yana yaptığı çalışmalarla emisyon miktarlarını tüm çimento fabrikalarının toplamında yüzde 23 oranında azaltmayı başardı. Çimsa ayrıca, karbon emisyonuna getirilmesi söz konusu olan kısıtlamalara hazırlıklı olmak ve karbon ekonomisine uyum sağlamak için çeşitli projeleri hayata geçirecek. Şirket, çevre üzerindeki etkilerini azaltmak ve çevreyi korumak amacıyla da 2007'den bu yana yaklaşık 34 milyon TL harcama yaptı.

Çimsa, sürdürülebilirlik raporunu dünya çapında geçerli olan Global Raporlama İnisiyatifi (GRI) Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberi'ne uygun bir şekilde, 'GRI B' seviyesinde hazırladı. Rapor hazırlanırken, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin (WBCSD) Çimento Sürdürülebilirlik İnisiyatifi (CSI) prensipleri de dikkate alındı. GRI, merkezi Amsterdam'da bulunan çok çeşitli paydaştan bir çalışma grubuna sahip bulunuyor. Bu paydaşlar arasında bilim adamları, akademisyenler, farklı sektörlerden iş adamları yer alıyor. Dünyadaki en kapsamlı raporlama rehberini hazırlamış olan GRI, bu rehberi geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Paydaşların görüşleri alındı

Çimsa, 2007 - 2010 faaliyet dönemindeki ekonomik, sosyal ve çevresel performansını ayrıntılı bir şekilde, "şeffaflık" ilkesi doğrultusunda raporladı. Şirket için sürdürülebilirlik açısından en önemli konuların belirlenmesinde paydaşların görüşleri de dikkate alındı. Çimsa, çalışanlarının görüşlerinin yanı sıra ürünlerin son kullanıcıları, yeniden satıcılar, yerel halk ve yerel yönetimler, tedarikçiler, alt işverenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurdu. Onların sürdürülebilirlikle ilgili talep ve düşüncelerini dinleyen şirket bunları rapora yansıttı. Çimsa, sürdürülebilirlik raporunu her yıl yayımlayacak.

Sürdürülebilirlik, Çimsa'nın öncelikli hedefleri arasında

Raporu değerlendiren Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, şunları söyledi:

"Çimento sektörü, hem çevre hem de çalışma mevzuatı bakımından dikkat çeken iş kollarından biri olduğu için bu sektörde sürdürülebilirliğin sağlanması çok büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir şirket olmak, Çimsa'nın önümüzdeki 10 yıla yönelik öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Faaliyetlerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan etkilerini daha iyi anlayabilmek için çalışırken, iş süreçlerimizi de sürekli bir şekilde geliştiriyor ve iyileştiriyoruz. 4 yıllık genis bir dönemi kapsayan bu raporda şirketimizin bu alandaki çalışmaları ayrıntılı bir şekilde aktarılıyor. İş dünyamızın, sektör temsilcilerinin ve tüm paydaşlarımızın bu raporu ilginç ve bilgilendirici bulacaklarına inanıyorum."

Raporda, Çimsa'nın yarattığı ve dağıttığı ekonomik değerin yanı sıra sürdürülebilirlik çerçevesindeki yatırımlarından da bahsediliyor. Çimento sektörünün en önemli konularından biri olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında şirketin yönetim prensiplerine, uyguladığı İSG programlarına yer veriliyor. Sosyal alandaki sürdürülebilirlik verileri arasında kalite politikaları, ürün sorumluluğu, çalışanlara yapılan yatırımlar, insan hakları ve eşit fırsat sunma yaklaşımı gibi konularla ilgili bilgiler bulunuyor.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız

ETİKETLER: firma çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsa-34-milyon-tl-harcadi-emisyonu--23-azaltti_88260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!