Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Akçansa, 7 Bin 300 Sabancı...

Çimsa Yurtdışında Yatırım Yaparak İki Kat Büyüyecek

Yıllık 6 milyon üretim kapasitesiyle çimento sektörünün önde gelen oyuncularından Çimsa, bir dizi yatırıma hazırlanıyor. Yurtiçinde modernizasyon ve çevreye yönelik toplam 57 milyon dolarlık yatırım planlayan Çimsa, Akdeniz çanağı ve Karadeniz havzasındaki ülkelerde yeni fabrika yatırımları ve satınalmalar gerçekleştirecek.

Sabah Gazetesi
Çimsa Yurtdışında Yatırım Yaparak İki Kat Büyüyecek

Yıllık 6 milyon üretim kapasitesiyle çimento sektörünün önde gelen oyuncularından Çimsa, bir dizi yatırıma hazırlanıyor. Yurtiçinde modernizasyon ve çevreye yönelik toplam 57 milyon dolarlık yatırım planlayan Çimsa, Akdeniz çanağı ve Karadeniz havzasındaki ülkelerde yeni fabrika yatırımları ve satınalmalar gerçekleştirecek. Türkiye çimento sektöründe kapasite fazlalığı nedeniyle yurtiçinde yeni bir tesis yatırımı planlamadıklarını kaydeden Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, "Türkiye'de fazla oyuncu olması yurtiçi yatırım iştahımızı kaçırdı. Çimsa'nın esas heyecanlı yatırımları yurtdışında olacak. Bu doğrultuda 2010 yılında iki güzel haber duyabilirsiniz" dedi. Geçen yıl 610 milyon TL'lik ciro elde eden Çimsa'nın 6 milyon ton civarında çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Hacıkamiloğlu, Sabancı Grubu'nun diğer çimento şirketi Akçansa ile birlikte sektördeki pazar paylarının yüzde 20 civarında olduğunu belirtti.

Suriye öne çıkıyor

Rekabet Kurumu'nun yüzde 25'in üzerinde pazar payına müsaade etmediğine işaret eden Hacıkamiloğlu, bu nedenle Türkiye'de daha fazla büyümenin imkanı olmadığını dile getirdi. Yurtdışında yatırım için Akdeniz ve Karadeniz bölgesiyle Suriye ve Mısır gibi ülkeleri işaret eden Hacıkamiloğlu, "Hedefimiz, yurtdışındaki yatırım ve satın almalarla 3-5 yıl içinde Çimsa'yı iki kat büyütmek" diye konuştu. Yurtiçinde modernizasyon ve çevreci üretim için 57 milyon dolarlık yatırım planladıklarını kaydeden Hacıkamiloğlu, en önemli projelerinin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan atık gazdan elektrik üretimi olduğunu söyledi.

610 milyon $ ciro elde etti

6 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip
Klinker kapasitesi 5 milyon ton
Beton üretim kapasitesi 3.5 milyon metreküp
2009'da 5.5 milyon ton çimento satışı gerçekleştirdi
Beton satışı 2009'da 2.6 milyon metreküp oldu
2009'da 610 milyon dolar ciro elde etti
2010'da yüzde 5-10 büyüme hedefliyor

'Hep dört ayak üstüne düşüyoruz'

Çimsa'nın kriz yıllarını büyüyerek geride bıraktığını belirten Hacıkamiloğlu, 1994, 2001 ve 2009 gibi kriz yıllarında istikrarlı büyümelerini sürdüklerini kaydetti. Hacıkamiloğlu, "Çimsa'nın rakamlarında krizin esamesi yoktur. Hep dört ayak üstünde gidiyoruz. 2001 yılında kar şampiyonu olduk, 2009'da 610 milyon TL'lik ciro yaptık. Bu başarımızı esnek yapımıza bağlayabiliriz" dedi.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsa-yurtdisinda-yatirim-yaparak-iki-kat-buyuyecek_79095.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!