Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin, Teşviklerine Hız Kazandıracak

Çin büyümeyi desteklemek adına teşvik kitabını revize etti. Altyapı harcamaları artıyor.

yapı.com.tr
Çin, Teşviklerine Hız Kazandıracak

Resmi verilere göre hisse senedi işlem hacmindeki parabolik yükseliş ile tetiklenen finansal sektör patlaması, Çin ekonomisinin 2015’in ilk yarısında yüzde 7 büyümesine yardımcı oldu. Ancak finansal sektörün büyümeye sağladığı katkının sürdürülebilir olmaması, Çin politika yapıcılarının gevşekliği ortadan kaldırmak için ek bir segmente ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor. Bu, ekonomik hedeflerin yakalanmaya devam etmesini sağlayabilir.

Çin, 2009’dan 2012’ye kadar devasa bir altyapı harcama programına girişti. Credit Suisse baş Asya (Japonya hariç) ekonomisti Dong Tao’ya göre program, kısa vadede ekonomik büyümeyi yükseltme etkisi gösterdi ancak diğer taraftan yerel yönetim borçlarında artış görülmesine neden oldu. Tao, “Yerel yönetim borçlarının yükselmesi şimdi bile finansal istikrarı tehdit ediyor” dedi.


Çin’de kapasitenin aşıldığı ile ilgili endişeler, altyapı yatırımlarının sürdürülmesinin doğruluğu ile ilgili soru işaretleri yaratabilir. Ancak HSBC baş Çin ekonomisti Hongbin Qu böyle düşünmüyor.

HSBC baş Çin ekonomisti Hongbin Qu, “Yüksek borçlanma maliyetleri, ticari bankalarda artan risk kaçışı ve mali destekte gecikme görülmesi Sabit Varlık Yatırımları (FAI) büyümesinde düşüş gösterdi. FAİ Haziran ayında bir yıllık bazda yüzde 11.4 ile 10 yılın en düşük seviyesine indi. Altyapı yatırımları 2015’in ilk yarısında sadece yüzde 19 yükseldi. 2014’ün ilk yarısında yüzde 23 artış görülmüştü” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-tesviklerine-hiz-kazandiracak-_133200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!