Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin'e Yatırım Yapan İşadamlarına Öneri

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak, Çinliler ile iş yapan Türk işadamlarına, çok sıkı pazarlık yapmalarını, blöflere kanmamalarını önerdi.

Gazete Habertürk
Çin'e Yatırım Yapan İşadamlarına Öneri

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak, Çinliler ile iş yapan Türk işadamlarına, çok sıkı pazarlık yapmalarını, blöflere kanmamalarını önerdi. Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çinlilerin kendilerinden mal almalarının çok önemli olmadığını ancak, ciddi Türk işadamlarının yatırım yapmalarını istediklerini söyledi. Çinli iş adamı ve yatırımcıların 'kazan-kazan' formülünü uyguladığını belirten Koçak, Türk işadamlarına da ortaklık çağrıları yaptıklarını anımsattı. Koçak, şöyle konuştu:

''Çinliler, (gelin ipek yolunu canlandıralım) diyor. (Biz doğuda güçlüyüz, siz dünya santralının ortasındasınız. AB ile Orta doğu ile temasınız var. İpek yolunu canlandıralım, güç birliği yapalım) diyorlar. Çinliler kendilerinin bile kullanmadığı malları getiren, özellikle bavulcu ve pasaj ticareti yapan işadamlarından ziyade, daha güçlü örgütler oluşturarak dünyaya açılmak istiyor. Bunun için ciddi iş adamları ve yatırımcıları bekliyorlar.''

THY'nin Antalya'dan Çin'e direkt uçak seferleri düzenlemesini isteyen Koçak, Antalya'da Çin Halk Cumhuriyeti'nin fahri konsolosluğunu kurmak istediklerini anlattı. Koçak, Çin'de iş yapacak Türk iş adamlarına şu önerilerde bulundu:

''Türk iş adamları Çin'den ne mal getirip satarım düşüncesinden daha ziyade, bu ülkedeki çok uygun koşullardan, arazi, kredi, vergi muafiyeti, ucuz işçilik ve girdi olanaklarından yararlanmalı. TÜÇİAD olarak dünyaya açılan iş adamı profili yaratmayı amaçlıyoruz. Dil çok önemli. Türk iş adamlarının Çin'de dil sorunu var. Bunun için Çince kursu açtık. Çin'de iş adamları için ciddi ve sağlam ortaklık yapabilecek firma sorunu var. Çinli insanın kültürünü bilerek dostluk kurmak çok kolay oluyor. Çinli şakadan, el hareketlerinden hoşlanmaz. Çinliler ile çok sıkı ve ciddi pazarlık yapmak gerekiyor. Blöflere kanmayacaksınız. Pazarlıkta pes yok. Sivil toplum kuruluşları, kamu ve iş adamları el ele vererek Çin'in çalışma temposuna göre hareket etmeliyiz. Nüfusunun yüzde 10'u zengin olan Çin'de, zenginlerin oranı, Türkiye nüfusunun iki katı. Bunu Türk iş adamları iyi değerlendirmeli.''

Koçak, Çin'de bir eyalet üniversitesinde Türk iş adamlarıyla birlikte iş birliği protokolü imzaladıklarını, yine bir şehrin Antalya ile kardeş şehir olması için çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/cine-yatirim-yapan-isadamlarina-oneri_79396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!