Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ciner'in Binası Büyükşehir'i Karıştırdı

İşadamı Turgay Ciner'in, Taksim'de hayata geçirmeyi planladığı ve bu ay meclisten çıkması beklenen 'gökdelen' projesi, gazetelerde çıkan olumsuz haberler üzerine, yine meclis gündemine alınmadı.

Radikal Gazetesi
Ciner'in Binası Büyükşehir'i Karıştırdı

abah gazetesi'nin sahibi Turgay Ciner'in, Taksim'de yapmayı planladığı gökdelen projesinin plan tadilatıyla ilgili istek dünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden son anda çıkarıldı. CHP'li Çetin Soysal'ın plan tadilatıyla ilgili konuşması sonrasında başlayan tartışmanın büyümesi üzerine AKP ve CHP'liler arasında arbede yaşandı.

İşadamı Turgay Ciner'in, Taksim'de hayata geçirmeyi planladığı ve bu ay meclisten çıkması beklenen 'gökdelen' projesi, gazetelerde çıkan olumsuz haberler üzerine, yine meclis gündemine alınmadı. İddiaya göre Ciner Grup'a bağlı Park Enerji Ekipmanları Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Beyoğlu'ndaki 7 bin 593 metrekare arsasıyla ilgili plan tadilatı teklifi, önceki gece saat 23.00 sıralarında toplanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından görüşülmeye başlandı. Yaklaşık beş aydır komisyonda bekleyen dosyayı inceleyen bir önceki raporda 44.50 metre olan yüksekliği, 42.50 metre olarak belirledi ve emsali üç olarak korudu. Dün komisyondan çıkan raporun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda görüşülmesi bekleniyordu. Ancak oturuma birkaç saat kala dosyanın gündeme alınmadığı öğrenildi.

CHP'li üye karşı çıktı
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li üye Çetin Soysal, Ciner'in gökdelen isteğini eleştirdi. İstanbul'a haksızlık yapıldığını belirten Soysal, "Açın o zaman, Yıldız Parkı'nı, Gülhane Parkı'nı, Emirgan Korusu'nu milyon dolarlar kazanın. Biz bunları içimize sindiremiyoruz. İşte en son, çok şükür ki bugün gündeme gelmedi ama dileriz ki hiç gelmez. Taksim'de çok katlı binanın planı gündemimizde. Maalesef ilgili haber yapan gazeteye, 'Siz ne istediniz de yapmadık ?' deniliyor. Yani ricalar mı bekleniyor? Bulunduğunuz sosyal konuma göre etkinliğinize göre İstanbul'un imar planlarıyla mı oynanıyor? Bunları görmezden gelmek mümkün mü?" dedi.

Konuşmasından sonra AKP sıraları önünden geçerken AKP Meclis Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu'nun kendisine küfrettiğini iddia eden Soysal, Evliyaoğlu ile tartışmaya başladı. Soysal'la Evliyaoğlu'nun tartışmasına AKP ve CHP'li üyeler de karışınca mecliste arbede yaşandı. Kavgayla ilgili bilgilerse meclis tutanaklarından silindi.

Süreç nasıl başlamıştı?
Turgay Ciner'in sahibi olduğu Park Enerji, imar planlarında sekiz kata kadar turizm tesisi görünen İstanbul Talimhane'deki 7 bin 593 metrekare arazi üzerindeki inşaatını 42 kata yükseltebilmek için İstanbul Belediyesi'nden plan tadilatı istedi. İmar planlarına göre Talimhane'deki arazi üzerine toplam alanı 18 bin metrekareyi ve yüksekliği 24.5 metreyi aşmayacak sekiz katlı bina yapılabilir. Buna karşın Park Enerji'nin izinsiz olarak dört kat daha çıkarak binanın yüksekliğini 12 kata ulaştırmasıyla inşaat durduruldu.

Bir gazetede önceki günlerde çıkan haberlerdeyse 2004 yılından beri plan tadilatı bekleyen Ciner Grubu'nun görüş istediği tüm kurumlardan olumsuz rapor aldığı, buna karşın İmar değişikliğiyle ilgili taleplerinin Büyükşehir Meclisi'nin mart gündeminde ele alınacağı ifade edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi her ayın ikinci pazartesi günü toplanıyor ve bir hafta boyunca meclis gündemine gelen konuları tartışıyor. Bir dahaki Meclis oturumu 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinerin-binasi-buyuksehiri-karistirdi_52770.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!