Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cirosunun Yüzde 56’sını 55 Ülkeye Yaptığı İhracat Oluşturuyor

Kleemann Hubtechnik, Kleemann Birleşik Fabrikalar adı altında 1857’de Karl Kleemann tarafından Stutgard Oberturheim’de kuruldu. 1920’de 260 teknik eleman ve 30 ofis elemanı çalıştıran firma, 1928 tarihinden itibaren sanayide kullanılmak üzere hidrolik asansör ve hidrolik makinalar üretmeye başladı. Başlarda, hidrolik yük platformları ile başlayan

yapi.com.tr
Cirosunun Yüzde 56’sını 55 Ülkeye Yaptığı İhracat Oluşturuyor

Kleemann Hubtechnik, Kleemann Birleşik Fabrikalar adı altında 1857’de Karl Kleemann tarafından Stutgard Oberturheim’de kuruldu. 1920’de 260 teknik eleman ve 30 ofis elemanı çalıştıran firma, 1928 tarihinden itibaren sanayide kullanılmak üzere hidrolik asansör ve hidrolik makinalar üretmeye başladı. Başlarda, hidrolik yük platformları ile başlayan üretim kısa süre sonra özel hidrolik sistemlerle devam etti.

Hidrolik asansör parçaları üretmek üzere Kleemann Hellas A.Ş. ise Alman firmadan tüm isim ve telif haklarını satın alarak Yunanistan’ın Kilkis şehrinde 1983 yılında kuruldu, 1986 yılında ise üretime başladı. Söz konusu fabrikadaki üretimi tamamıyla Alman teknolojisine dayanıyor.

1999 yılında Kleemann, Fermator-Tecnolama ile ortaklaşa Klefer Otomatik kapı fabrikasını yılda 30 bin kapı üretim kapasitesiyle kurdu.

Kleemann’ın Türkiye’deki geçmişi ise 90’lı yılların başlarına dayanıyor. 2001 senesinde Ametal firmasının sahibi İsmail Yıldırım ile Kleemann ortaklığı sonucunda Türkiye’de yerleşik Kleemann Asansör San. Tic. A.Ş. kuruldu. 2002 yılında ise Kleemann Kabin fabrikası üretime başladı.

Kleemann’ın son yıllarda önem verdiği projesi 'Kleemann Test Kulesi' 2010 senesinde hayata geçti ve yine 2010 yılında Hong Kong’da ve 2011 yılında Oxford’da olmak üzere iki firma açılışı daha gerçekleşti.

2010 yılı içinde Kleemann’ın yeni pazarlara açılma ve daha kuvvetli yer alma politikası düşüncesiyle Almanya Bohum, Moskova, Dubai ve Polonya’da da ofisler açılmış bulunuyor.

Kleemann'ın günümüzde vardığı noktayı birkaç kelime ile özetlemek gerekirse; 50kg'dan 20 tona kadar, 0.15m/sn hızdan 4m/sn hızlara kadar asansör ve dikey kaldırma ile ilgili her konuda en üst seviyede hizmet veren bir firmadır.

Kleemann şu anda kendi sınıfında üretim ve satış hacmi göz önüne alınırsa Avrupa’da birinci sıradadır. Cirosunun yüzde 56’sını 55 ülkeye yaptığı ihracat oluşturuyor. İhracat yaptığı başlıca ülkeler ise; İngiltere, İrlanda, Almanya, Belçika, Fransa.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cirosunun-yuzde-56sini-55-ulkeye-yaptigi-ihracat-olusturuyor_86747.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!