Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çivi Bile Çakılamayan Sit Bölgesine Taş Ocağı İzni Verdiler

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde ikinci derece sit alanı olan Kel Tepe’ye taş ocağına işletme ruhsatı verilmesi tepkiyle karşılandı. Civarda üzüm bağları ve meyve bahçeleri bulunan bölge halkı, ocağın işletme izninin iptal edilmesi için Kocaeli Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'ne itirazda bulundu.

yapı.com.tr
Çivi Bile Çakılamayan Sit Bölgesine Taş Ocağı İzni Verdiler

Kocaeli Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nce ikinci derece sit alanı ilan edilen Kel Tepe’de Devlet Su İşleri’nin (DSİ) taş ocağına izin vermesi tepkiye sebep oldu. Birgün Gazetesi'nin Cihan'dan derlediği bilgiye göre, bölge sakinleri eylem yaparak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Kocaeli Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nün bir çivi bile çakılmasına izin vermediği bölgede DSİ’nin taş ocağı ruhsatı vermesini anlayamadıklarını ifade eden bölge sakinleri tepkilerini şöyle dile getirdi: “Bu taş ocağı civardaki üzüm bağları ve meyve bahçelerine büyük zarar verecek. Su kaynaklarımız, topraklarımız kullanılamaz hale gelecek. Ayrıca bölgede Roma dönemine ait eserler var. Hem bu eserler hemde tarım alanlarımız ocak sebebiyle zarar görecek. Bu bakımdan işletme izninin durdurulması için Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdik. Ayrıca diğer yasal haklarımızı da kullanacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/civi-bile-cakilamayan-sit-bolgesine-tas-ocagi-izni-verdiler_135331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!