Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CNR’da Dava Bilmecesi

CNR’ın patronu Ceyda Erem ile ev sahibi İDTM arasındaki ilk davanın sonucu kavgayı tekrar alevlendirdi. Erem, ‘Davayı kazandık’ derken, İDTM ‘Ceyda Hanım rüya görüyor’ iddiasında

Vatan Gazetesi
CNR’da Dava Bilmecesi

ahliyeden faize, haksız rekabetten tazminata kadar birçok talepten birbirlerine karşı onlarca dava açan CNR Fuarcılık ile kiracısı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki davalardan biri sonuçlandı. Ancak her iki taraf da Mahkeme sonucunun kendi lehlerine olduğunu belirtiyor.

Ceyda Erem: Kazandık
CNR Fuarcılık’ın sahibi Ceyda Erem, Bakırköy 3. İcra Mahkemesi’nin İDTM’nin açtığı “aktin feshi ve tahliye” davasını reddetiğini, üstelik İDTM’nin haksız takip yaptığı için kendilerine 160 bin YTL ödemesine karar verdiğini söylerken, İDTM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz, CNR’ın dava kazanmadığını, asıl tahliye davalarının şubat ayında görüleceğini öne sürdü. İDTM’nin Genel Müdürü Alparslan Ertekin ise mahkemenin “faiz davasıyla birlikte tahliye davası olamayacağı” gerekçesiyle tahliye taleplerini reddettiğini, buna karşılık CNR’ın kendilerine 60 bin YTL ödemesine karar verdiğini söyledi.

Bakırköy 3.icra mahkemesi, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin (İDTM), CNR fuarcılık aleyhine açmış olduğu “aktin feshi ve tahliye” davasını reddetti. İDTM, CNR’ın, faiziyle birlikte 460 bin YTL kira bedelini, noksan ödediğini iddia etmiş kiranın ödenmesi ve ayrıca “aktin feshi ve tahliye” istemiyle dava açmıştı. Mahkeme, noksan ödendiği iddia edilen kira bedelinin sadece 48 bin YTL olduğuna ve bu paranın yüzde 40’ının CNR tarafından ödenmesine, ayrıca haksız takip yapıldığı için de yaklaşık 460 bin YTL’nin yüzde 40’ı karşılığı tutan 160 bin YTL’nin İDTM tarafından CNR’a ödenmesine karar verdi. Ceyda Erem, “Bu işin o kadar kolay olmadığını gördüler. Yaptığımız işi hafife alıyorlar ama çalıştığımız tüm firmalar bizden memnun. Onların hayır dualarıyla kazanan biz olduk” dedi.

Ali Kopuz: Kararı tersinden anlamış
Ceyda Erem’in ‘Davayı kazandık’ açıklamasına karşın İDTM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz’dan sert yanıt geldi. Kopuz, Erem’i hayal görmekle suçladı. Kopuz, “Biz faiz davasıyla birlikte tahliye davası açtık. Ama mahkeme faiz davasıyla tahliye davası birlikte olmaz dedi ve bu talebimizi reddetti. Ceyda Hanım rüya görüyor. Heyecandan mahkeme kararını tersinden anlamış” diye konuştu.

Alparslan Ertekin ise CNR’a kirasını geç ödediği için dava açtıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bizim CNR’a açtığımız 1.2 milyon YTL’lik bir icra takibi ve kirasını zamanında ödemediği için açtığımız 4.2 milyon YTL’lik muaceliyet davası da var. İtiraz süreleri yarın (bugün) sona eriyor. Henüz itiraz etmediler” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cnrda-dava-bilmecesi_50213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!