Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Çok Dişil Bir Cami’

Fransız Le Monde gazetesi, dekorasyonu iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından gerçekleştirilen ve yapımı tamamlanmak üzere olan Üsküdar’daki Şakirin Camii’yle ilgili övgü dolu bir yazı yayımladı.

Milliyet Gazetesi
2 ‘Çok Dişil Bir Cami’

Fransız Le Monde gazetesi, dekorasyonu iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından gerçekleştirilen ve yapımı tamamlanmak üzere olan Üsküdar’daki Şakirin Camii’yle ilgili övgü dolu bir yazı yayımladı. “İstanbul’da çok dişil bir cami” başlığıyla verilen haberde, caminin bir kadın iç mimar tarafından tasarlanan ilk cami olduğunun altını çizen Le Monde, Fadıllıoğlu’nun “Laik aristokrasiye mensup bir aileden gelmesine” dikkat çekti; “metal ve cam karışımı olan caminin ziyaretçide görsel bir şok yarattığını” yazdı.

Le Monde’un İstanbul muhabiri Guillaume Perrier, “geleneksel ile avangart desenlerin karışımını şaşırtıcı bulduğunu” da ekledi. “Mekke’nin yönünü gösteren mihrabın geniş ve yuvarlak, deniz kabuğu biçimine” dikkat çeken Perrier, “Avizeden Kuran ayetleri ve su damlalarının aşağı doğru indiğini” anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cok-disil-bir-cami_65653.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • bu camii çok kaliteli ve mükemmel. yapım aşamasında ve daha sonra tekrar gördüm. dış alanlardan seyretmek de çok hoş. emeği geçenlere teşekkürler,ellerine sağlık.. yilmaz@yilmazmobilya.com YANITLA
  • bravo mimar arkadaşa... tebrik ediyorum... YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!