Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Corio, Bursa’da Alışveriş Merkezi Alıyor, 1 Milyar Dolar Gösteriyor

Hollandalı gayrimenkul devi Corio, şimdi de Bursa’da bir alışveriş merkezi satın almak üzere Maya Holding ile anlaştı.

Hürriyet Gazetesi/Ayşegül Akyaralı Güven-Hanife Baş



ollandalı gayrimenkul devi Corio, şimdi de Bursa’da bir alışveriş merkezi satın almak üzere Maya Holding ile anlaştı. Bursa AVM’nin 2008’de açılacak 24 bin metrekarelik ilk etabını IKEA’nın oluşturması planlanıyor. Corio’nun CEO’su Jan de Kreij, "Türkiye’ye yatırımımız 1 milyar dolara çıkabilir" dedi.

Türkiye'ye ilk Akmerkez’in yüzde 46.9 hissesini alarak giren Hollandalı gayrimenkul devi Corio, Tekirdağ’daki son yatırımı ’Tekira’nın ardından şimdi de Bursa’da bir alışveriş merkezi satın almak üzere Maya Holding ile anlaştı. Bursa AVM ile Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımların sayısını 8’e çıkaran Corio, Maya Holding ile bundan sonra da çeşitli projelerde stratejik ortaklık yapmak konusunda prensipte anlaştıklarına dikkat çekti. 2010’de tamamının bitmesi planlanan yeni yatırımın 2008’de tamamlanacak 24 bin metrekarelik ilk etabını IKEA’nın oluşturması planlanıyor. Corio CEO’su Jan de Kreiji, Türkiye’ye girerken ilk etapta 500 milyon dolarlık yatırım hedefi koyduklarını belirterek, kárlı ve kaliteli işler bulmaları durumunda bunun 1 milyar dolara çıkacağını söyledi.

En zengin bölgede
75 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak olan projenin Türkiye’nin beşinci büyük şehri olan Bursa’da gerçekleşeceğini belirten Corio yaptığı yazılı açıklamada "Bursa Türkiye’nin en zengin bölgelerinden Marmara’da yer alıyor. Şehrin 2.4 milyonluk nüfusu göç nedeniyle sürekli katlanarak artıyor. Şehir üniversitesinin yanısıra otomobil, gıda ve tekstil sektörlerinin de kalbi konumunda bulunuyor. Hem Renault hem de Fiat’ın Bursa’da fabrikaları bulunuyor. Bu da şehrin ekonomik potansiyelini gözler önüne seriyor" dedi.

1.2 milyon müşteri
Bursa Alışveriş Merkezi Osmangazi’de şehir Merkezi’ne 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Alışveriş merkezinin hem otobüs terminali hem de yakın şehirler arasında bağlayıcı konumda bulunan ring yol ile sınırdaş olduğunu belirten Corio ayrıca, "Alışveriş merkezinin konumu şehir merkezi ile bağlantıyı sağlayacak metroya da yakın bulunuyor. Tüm bu özellikleri sayesinde Bursa Alışveriş Merkezi’nin 10 dakika uzaklığında 550 bin, 20 dakika uzaklığında da 1.2 milyon potansiyel müşterisi bulunuyor" açıklaması yapıyor.

Ikea Bursa açılacak
Bursa AVM 3 bin 200 otomobillik otopark alanını da içinde barındırıyor. Alışveriş merkezi’nin ilk etabını oluşturacak 24 bin metrekarelik alanında bir ev ve mobilya mağazasının bulunacağına dikkat çekiliyor. Maya Holding’e bağlı Mapa Mobilya’nın İkea ile Türkiye’de ortak olduğu göz önüne alındığında, bu ev mobilya mağazasının İKEA olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Maya da bu alanın IKEA olarak kullanılmasının planladığını doğruluyor. Bursa AVM’de ayrıca 8 bin 500 metrekarelik bir hipermarket, ve 6 bin metrekarelik de ’Kendin Yap’ (Do It Yourself) bulunması planlanıyor.

Değerini kira belirleyecek
Bursa AVM’nin hitap ettiği alanda dominant rol üstleneceğine de dikkat çeken Corio "Alışveriş Merkezi’nin müteahhidi de Maya olacak. 1950’de kurulan İstanbul Merkezli Maya Holding hem konut hem de AVM projeleriyle tanınıyor. Maya’nın anahtar teslimi gerçekleştireceği projenin değeri proje tamamlandıktan sonra gelen talep doğrultusunda kira bedelleri üzerinden belirlenecek. Corio, ayrıca projenin tamamlanmasının ardından AVM yönetiminin sadece kendileri tarafından gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

Türkler gayrimenkule aşık oldu fazla duygusal davranmayın

Corie CEO’su Jan de Kreij, alışveriş merkezi projelerini Anadolu’da devam ettirdiklerini ve yeni projelerini uygulamaya koymaya hazırlandıklarını söyledi. Türkiye’deki bir alanda çok AVM kurulmasını da eleştirern Kreij, "Türkiye, gayrimenkulda üç yıl önce beklediğimden daha çok gelişti. Türkler gayrimenkule aşık oldu. Ama daha az duygusallık, daha çok profesyonellik gerekiyor. Aynı yerde bir sürü AVM kuruluyor. Geleceğe bakmıyorlar. Beş yıl sonra sorunlar oluşacak. Bu alanda profesyonel olmak gerekiyor. Bazı AVM’ler boş kalabilir, söylenenlerin bazıları da tamamlanmadan bırakılabilir" dedi. Hálá alışveriş merkezi olmayan şehirlerin bulunduğunu aktaran Kreij, yatırımlarını bu şehirlere odakladığını, insanların 10 yıl sonra görmek istedikleri merkez kurmak gerektiğini, bu alandaki deneyimlerini Türkiye’ye taşıdıklarını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/corio-bursada-alisveris-merkezi-aliyor-1-milyar-dolar-gosteriyor_57407.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!