Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Corio, Denizli’deki Teras Park’ın Metrekaresine 3.900 $ Ödedi

Akmerkez’in ortağı Corio, Denizli’de yapılan alışveriş merkezi Teras Park’ın yüzde 40’ını 55 milyon euroya aldı.

Vatan Gazetesi



kmerkez’in ortağı Corio, Denizli’de yapılan alışveriş merkezi Teras Park’ın yüzde 40’ını 55 milyon euroya aldı. Corio böylece Teras Park’ın metrekaresine 3.900 $ ödedi

2005 yılında Akmerkez’in yüzde 47’sini alarak yabancıların Türkiye’de alışveriş merkezlerine yönelik yatırım hamlesine öncülük eden Hollandalı Corio, ikinci ortaklığını Denizli’de başlatıyor. Corio, Tan Grup tarafından 2 yıl önce Denizli’de başlanan ve Ege Bölgesi’nin en kapsamlı alışveriş merkezi olması planlanan Teras Park’ın yüzde 40 hissesini 55 milyon euroya alarak şirkete ortak oldu. Böylece Cario Teras Park’ın metrekaresine 3 bin 900 dolar ödemiş oldu. Corio ile Ocak’ta anlaştıklarını söyleyen Tan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, “Corio, arsa hariç 30 milyon euro yatırımla tamamlanacak projeyi çok beğendi ve bize ortaklık teklif etti” dedi.

3 Yıl İçin 500 Milyon $
Corio ortaklığı ile alışveriş merkezi zinciri kurmayı planladıklarını söyleyen Tan şöyle devam etti: “Corio ’Ege Bölgesi’nde sizinle büyümek istiyoruz. Arsayı bulun, projelendirin, biz finanse edelim’ diyor. Manisa, Uşak, İzmir, Aydın, Muğla, Isparta ve Antalya potansiyel taşıyor. Biz de sıcak bakıyoruz” diye konuştu.

Corio Türkiye Sorumlusu Andrè Van Der Berg ise 170 alışveriş merkezindeki payları ile 5 milyar euroluk portföye sahip olduklarını belirtti. Van Der Berg, 3 yıl içinde Türkiye’de 500 milyon euro yatırım yapacaklarını söyledi.

2007 Ekim’de Açılacak
* 52.614 m2 üzerine inşa edilen Teras Park’ın 46.500 m2 kiralanabilir alanı olacak.

* 150 adet mağaza ve 1.500 araç kapasiteli otoparkı bulunacak.

* Merkezin çatısında spor alanları olacak.

Kişi Başına 2.133 Dolar Gelir Cezbetti
1 milyon kişinin yaşadığı Denizli’de kişi başına düşen GSMH 2.133 dolar. GSMH artış hızı ise yüzde 46.5. Şehirde işsizlik oranı yüzde 4.1. Tan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan, alışveriş merkezi yatırımının ardında yatan nedenleri anlatırken, “Denizli’nin ihracatı 2.2 milyar dolar. Yani Denizli’de para var ama ilimizde bu parayı harcayacak yer yok” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/corio-denizlideki-teras-parkin-metrekaresine-3-900--odedi_51650.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!