Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Corio Türkiye, Anatolium AVM'yi Satın Aldı

Hollanda merkezli Corio, Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi’nin tamamını almak için Maya Grubu ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı. Corio’nun Anatolium Alışveriş Merkezi’ni 176 milyon avroya aldığı belirtildi.

Radikal Gazetesi
Corio Türkiye, Anatolium AVM'yi Satın Aldı

Hollanda merkezli Corio, Bursa Anatolium Alışveriş Merkezi’nin tamamını almak için Maya Grubu ile stratejik işbirliği anlaşması yaptı. Corio’nun Anatolium Alışveriş Merkezi’ni 176 milyon avroya aldığı belirtildi. Net 84 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Anatolium Alışveriş Merkezi’nde ilk olarak, 2008 yılının Kasım ayında, IKEA, 24 bin metrekarelik bir mağaza açtı. IKEA’yı, Carrefour ve Leroy Merlin, 31 Mart’ta açtıkları mağazalarla izlediler.

Geriye kalan 34 bin metrekarelik alansa, sonbaharda açılacak. Açılışta yüzde 90’lık doluluk oranına sahip olacak Anatolium AVM’de, kira sözleşmeleri avro bazlı yapılıyor. Büyüklüğü, konsepti, sıcak tasarımı ve güçlü ana kiracı karmasıyla, geniş bir alana hâkim, bölgesel bir alışveriş merkezi olacak olan Anatolium AVM’ye, 15 dakika erişim uzaklığında 1.8 milyon, 45 dakika erişim uzaklığında ise 2.3 milyon kişi yaşıyor.

Corio Türkiye’nin CEO’su Koray Özgül, “Anatolium AVM, çok güçlü lokomotif kiracıları, orijinal ve sıcak konsepti ve geniş bir bölgeden mıknatıs gibi müşteri çekebilecek büyüklüğü ile yalnız Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde de önemli bir oyuncu olacak. Hem Bursa’nın güçlü sanayi yapısı hem de AVM’nin dikkatle tasarlanan özgün özellikleri, Corio’nun Türkiye’deki  stratejisine uyuyor” dedi.

Buluşma merkezi olacak

Anatolium’un, bölgenin buluşma mekânı olacağını belirten Özgül şöyle devam etti: “2011’de AVM’nin 335 milyon TL satış hacmi ve 60 milyon TL katma değer vergisi yaratarak, Bursa ekonomisine daha birinci yıldan doğrudan fayda sağlayacağı tahmin ediliyor. Anatolium, önümüzdeki 5 yılda yaratacağı 15 bin yeni iş imkânıyla, şehirdeki işsiz sayısında yüzde 3.4 azalma sağlayarak, Bursa’nın toplumsal refahına olumlu katkı yapacak. Bursa-Yalova aksında gerçekleşecek ticari değişimlere öncülük edecek.”

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/corio-turkiye-anatolium-avmyi-satin-aldi_81392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!