Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CSO Konser Binası Küllerinden Yeniden Doğdu

Kökenleri 1826 tarihine kadar uzanan, 1924’te Atatürk’ün emri ile Riyaset-i Cumhur Senfoni Orkestrası olarak kurulup Ankara’ya taşınan ve 1961 yılından itibaren bugünkü binada müzikseverlerle buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) konser salonu Doğuş Grubu’nun sponsorluğunda yenilendi. Yenileme projesi Y. Müh. Mimar Özgür Ecevit

yapi.com.tr
1 CSO Konser Binası Küllerinden Yeniden Doğdu

Kökenleri 1826 tarihine kadar uzanan, 1924’te Atatürk’ün emri ile Riyaset-i Cumhur Senfoni Orkestrası olarak kurulup Ankara’ya taşınan ve 1961 yılından itibaren bugünkü binada müzikseverlerle buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) konser salonu Doğuş Grubu’nun sponsorluğunda  yenilendi. Yenileme projesi Y. Müh. Mimar Özgür Ecevit tarafından yapılan tarihi binada sezon konserleri verilmeye başlandı.
 
Türkiye’de evrensel klasik müziğin en köklü kurumu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 1961 yılında eski bir sergi evinden konser salonuna dönüştürülen ve 47 yıldır Ankaralı müzikseverlerin buluşma noktası olan binasında yeni sezon konserlerini vermeye başladı.

Doğuş Grubu’nun katkılarıyla hayat bulan “CSO Teknik İyileştirme Projesi” kapsamında, 2007’nin Kasım ayında başlayan tadilat çalışmaları 2008’in Eylül ayında sona erdi. İyileştirme projesi ile teknik altyapısı yenilenen ve çağdaş bir görünüme kavuşan CSO Konser Salonu’nun hacmi artırıldı, koltuk araları açıldı, akustik kalitesi yükseltildi, aydınlatma, havalandırma-soğutma sistemleri ile sahne düzeni iyileştirildi. Üç katlı yapının her bir katı ayrı işlevlere göre planlandı. Buna göre;

Galeri Katı’nda; genel müzik direktörü odası, sanatçı, şef – misafir şef ve solist soyunma odaları, orkestra üyeleri soyunma odaları ve özel yalıtımlı sanatçı çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve naklen yayın stüdyosu yer alıyor.

Zemin Kat’ında; giriş holü, ön ve arka fuayeler, protokol odası, konser salonu gibi önemli mekanlar ve sanatçı kulisi, ıslak hacimler gibi işlevsel mekanlar bulunuyor. Sanatçı kulisi dışındaki tüm mekanlar yeniden planlandı. Sanatçı ve seyirci trafiği tamamen birbirinden ayrılarak sanatçıların düşey ulaşımını sağlamak için mevcut merdiven boşluğunda asansör düzenlendi. Bu asansör aynı zamanda bedensel özürlü seyircilerin salona ulaşımı için de kullanılıyor.  

Bodrum Kat’ta alt fuaye, sanatçı kafeteryası, yönetim ile teknik bölümler yer alıyor. Şeffaf merdivenle inilen ‘alt fuaye’ de yeniden düzenlendi. Büyük bir büfeye sahip tamamen renkli LED sistemi ile aydınlatılan mekan, konser aralarında dinleyiciye hizmet vereceği gibi konser öncesinde de kafeterya ile ilişkili olarak kullanılabilecek. Eski 30 kişilik sanatçı kafeteryası da büyütülerek 90 kişi kapasiteli, self-servis sistemli çağdaş bir mekan haline getirildi.     Yönetim bölümü ve sanatçı dinlenme mekanları da tamamen yenilendi. Mevcut kütüphane ve atölye yeniden tanzim edilerek büyütüldü. Bu katta aynı zamanda tarihi müzik enstrümanları sergisi de yer alıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/cso-konser-binasi-kullerinden-yeniden-dogdu_64408.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • binanın restore edilmesine sevindim, doğuş grubuna teşekkürler. www.cizgiperde.net YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!