Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çukurova Havaalanı ile İlgili Sorulara Yanıt Gelmiyor

Çukurova Havaalanı ile ilgili sorularına yanıt alamayan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvurdu.

yapi.com.tr
Çukurova Havaalanı ile İlgili Sorulara Yanıt Gelmiyor

AKP iktidarının “ekonomi paketi”nde yer verdiği “şeffaflık” vaadi uygulamaya yansımıyor. Yap-işlet-devret projesiyle yapılan Çukurova Havaalanı ile ilgili sorularına yanıt alamayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvurdu. Ancak sonuç değişmedi. Tartışmalı Çukurova Havaalanı için ne kadar kamulaştırma yapıldığı, karşılığında kaç lira ödendiği soruları yine yanıtsız kaldı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; CHP’li Bulut havaalanı için yapılan kamulaştırmalar hakkında bilgi alabilmek için bu kez CİMER’e başvurdu. Bulut, “Çukurova Havaaalanı için kaç dönüm alan kamulaştırılmıştır? Kamulaştırılan bu alan için toplam ne kadar ödeme yapılmıştır?” sorularını yöneltti. CİMER, Bulut’a DHMİ İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’ndan iletilen yanıtı gönderdi. DHMİ bu sorulara şu karşılığı verdi: “Çukurova Havalimanı kamulaştırması ile ilgili bilgiler kurumsal gizlilik arz ettiğinden bilgi verilememektedir.”

“Temeli atılmadan şaibeli hale geldi”
Bulut, Çukurova Havaalanı’nın temeli atılmadan şaibeli hale geldiğine dikkat çekti. “Tarım arazilerinin köylülerden dönemin etkin iş insanları tarafından satın alındığı, sonrasında kamulaştırıldığı yönündeki iddiaların” yine yanıtsız kaldığına işaret eden Bulut, şunları söyledi:  “İlgili kurum, ‘kurumsal gizlilik’ bahanesiyle sorularımızı yanıtlamadı. Denetim yetkimizi kullanıyoruz ancak ne soru önergesiyle ne CİMER üzerinden yaptığımız başvuruyla, vatandaşın vergilerinin nereye harcandığını hiçbir şekilde öğrenemiyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cukurova-havaalani-ile-ilgili-sorulara-yanit-gelmiyor_184552.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!