Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cumalıkızık, Yeniden Şekilleniyor

Türk kültürünün ve mimarisinin yaşadığı en önemli mekanlardan biri olan Cumalıkızık köyünde 307 evi kapsayan restorasyon çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Projeyi yerinde inceleyen Vali Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 15 tarihî evin restorasyonu bitmiş durumda.

Zaman Gazetesi
Cumalıkızık, Yeniden Şekilleniyor

Bursa'nın en önemli tarihî ve turistik köylerinden 700 yıllık Osmanlı yerleşim yeri Cumalıkızık Köyü yürütülen restorasyon çalışmaları ile yeniden eski kimliğine kavuşturulacak. Köyde başlatılan restorasyon çalışmalarında büyük bir aşama kaydedildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cumalıkızık köyünde yapımı tamamlanan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Cumalıkızık köyünün Bursa'nın kimliği olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, yürütülen çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. 307 evin restorasyonunun yapılacağı Cumalıkızık'ta 15 evin dış cephe kaplama çalışmaları bitmiş durumda.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve ilgili diğer kurum müdürleri ile restorasyonu tamamlanan evlerde incelemede bulunan Vali Harput, projede gelinen son nokta ve yaşanan aksaklıkları dinledi.

Restorasyon çalışmalarının daha da hızlandırılmasını isteyen Harput, Cumalıkızık'ın tümüyle restore edileceğini belirtti. Cumalıkızık köyünün Bursa'nın en iyi kimliği olduğunu belirten Vali Harput, "Cumalıkızık köyümüz Bursa'nın gözbebeği. Bir yerin kimliğini belirleyen özellikler vardır. Cumalıkızık bizim kimliğimizdir. Uzun süreden beri valiliğimizin koordinesinde mimarlar odasının desteğinde Yıldırım belediyemizin yürüttüğü muhteşem bir faaliyet var. 700 yıldır yaşanan bir köyü tamamı ile restore etmek dünyada ilk kez gerçekleştiriliyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz" dedi.

Yapılan restorasyon çalışmalarının daha da hızlandırılması yönünde değerlendirme toplantısı yapan Vali Harput, şunları söyledi: "Yapılan çalışmaları yerinde inceledik ve çok güzel çalışmalar olmuş. Cumalıkızık tarihî dokusuna zarar verilmeden resmen yeniden şekilleniyor. Bu işi nasıl çabuklaştırabiliriz, daha hızlı bitirebiliriz konularına çözüm aramak için bir araya geldik."

Cumalıkızık'ta bulunan 307 evin restorasyonunu en kısa zamanda bitirmek istediklerini anlatan Vali Harput, şu ana kadar 7 etaptan oluşan planın 5. Etabının bittiğini söyledi. Harput, sonraki plana göre ise 1. ve 2. Etap çalışmalarına geçileceğini sözlerine ekledi.

Daha önceki yıllarda Cumalıkızık ile ilgili restorasyon çalışmalarının yapılmak istendiğini, fakat bir türlü çalışmaların başlatılamadığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin şöyle konuştu: "Biz 7 sene önce Cumalıkızık köyünü masaya yatırdık. Daha sonra sayın valimizin destekleriyle projemize hız kazandırdık. Proje ile ilgili yarışmalar düzenledik, bu projeler titizlikle değerlendirildi. Sonuçta çalışmaları başlattık. İnşallah başlatmış olduğumuz bu güzel çalışmalar yarım kalmaz, tek endişemiz bu."

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumalikizik-yeniden-sekilleniyor_85664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!