Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dalgalanmanın Etkisi Sınırlı Kalır

Dalgalanmanın etkisi sınırlı kalır

Cumhuriyet Gazetesi



aşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, ''Mortgage'ı bekleyip ev almayan vatandaşlar şimdi daha yüksek fiyatlardan konut edinecek. Beklentinin tersi oldu'' değerlendirmesini yaptı.

Mashattan, Almondhill gibi konut projelerini gerçekleştiren Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, piyasalarda yaşanan hareketlilik ve konut kredisi faiz oranlarının yükselmesine ilişkin olarak, ''İnşaat sektörü bundan elbette etkilenecektir'' dedi.

Turanlı, buna karşılık inşaat firmalarının taahhütlerini yerine getireceğine inandığını ve projelerin yarım kalmayacağını belirtirken Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) Başkanı Haluk Sur, piyasadaki gelişmelerin sınırlı olduğunu belirtti ve Mortgage'ın etkilenmesinin beklenmediğini kaydetti. Faizlerin biraz daha yüksek seyrettiği, yüzde 1.20 seviyelerinde olduğu dönemde de sektörün çok hareketli olduğunu anımsatan Sur, ''Bu da birkaç bankanın faizinin biraz arttırmasıyla konuttaki hareketi etkilemeyeceğini gösteriyor'' dedi.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı ise AA 'ya yaptığı açıklamada, piyasalarda yaşanan hareketliliğe değinerek konut projelerinin, döviz fiyatlarının artmasıyla birlikte yarım kalacağı yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Döviz fiyatlarının artmasıyla birlikte konut kredi faiz oranlarının yükselmesinin ise talebi olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizen Turanlı, ''Mortgage'ı bekleyip ev almayan vatandaşlar, şimdi daha yüksek fiyatlardan konut edinecek. Beklentinin tersi oldu'' şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dalgalanmanin-etkisi-sinirli-kalir_45773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!