Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Danimarka'daki Tarihi Binada Duravit Ürünleri Kullanıldı

Danimarka mimarlık ve tasarım tarihinin bir parçası Strandridergården'daki banyolar, Duravit'in Luv serisinden ürünlerle donatıldı.

yapi.com.tr
Danimarka'daki Tarihi Binada Duravit Ürünleri Kullanıldı

Strandvejen veya sahil yolu, Kopenhag'dan Helsingør'a kadar gitgide daralan Øresund boğazı boyunca uzanan 42 km uzunluğundaki yoldur. Buradaki hemen hemen her bina, adına eşlik eden şanlı bir tarihe sahiptir. Vedbæk'teki "Strandridergården", 19. yüzyılın başında Danimarka kraliyet gümrük idaresi tarafından bir muhafız evi olarak inşa edilmiştir. Yapı daha sonra, ünlü Danimarkalı mimar Thorvald Bindesbøll tarafından tasarlanan görkemli yeni bir bina ekleyen bir şarap tüccarı tarafından satın alınmıştır. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra villa yetimhaneye dönüştürülmüştür. Bu dönüşüm, Danimarka'nın 20. yüzyılın en ünlü tasarımcılarından biri olan Poul Henningsen tarafından denetlenmiştir.

İki yıldan uzun süren tadilatların ardından, özel villa yakın zamanda eski ihtişamına kavuşmuştur. Proje, birden çok dönüşüme uğramış eski bir yapının, modern çağın gereksinimlerini karşılarken aynı zamanda nasıl orijinal haliyle korunabileceğinin iyi bir örneğidir.

"Strandridergården"in yeni sakinleri bu tavandan tabana kadar lüks villanın tadını çıkarıyor: Bodrumda yer alan fitness ve sağlıklı yaşam alanı, sera, açık havuzlu villa, sahil evi, araba asansörü olan bir garaj, kendi iskelesi olan 3.000 m2'den büyük bir arazi ve daha fazlası...

Toplam 14 banyo, yapının zarif tarzını öne çıkarıyor. Klasik ama modern iç mekana uygun olarak, banyolar tamamen Luv serisinden ürünlerle donatılmıştır: konsollu masalar ve çarpıcı oval küvetlerle birleştirilmiş oval tezgah üstü lavabolar. İskandinav zarafetini yumuşak renk tonlarıyla birleştiren banyo serisi, Duravit tarafından Cecilie Manz ile birlikte geliştirilmiştir. Uluslararası başarıya sahip olan tasarımcı, İskandinavya'nın tasarım mirasını sanatsal konseptlerinde devam ettiren Danimarka'nın yeni nesil tasarımcıları arasındadır. Cecilie Manz'ın 2011 yılında Thorvald Bindesbøll Ödülü'nü alması, "Strandridergården"in önemli tarihi ile ilginç bir bağlantıdır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danimarkadaki-tarihi-binada-duravit-urunleri-kullanildi_183860.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!