Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Danıştay Ağaçlı Yol ‘Yeşil Kalsın’ Dedi!

Özelleştirme Dairesi’nin plan değişikliği yaparak aldığı satış kararı kentte büyük tepkilere yol açarken arazinin ‘bölgesel park’ alanı olarak korunması için başlatılan hukuk mücadelesinde bir önemli karar daha çıktı.

yapi.com.tr
Danıştay Ağaçlı Yol ‘Yeşil Kalsın’ Dedi!

İzmir’in Bornova ilçesi ‘Ağaçlı Yol’ olarak bilinen alanda Karayolları’na ait 54 bin metrekarelik iki ayrı arazinin Özelleştirme Dairesi tarafından plan değiştirilerek alınan satış kararı kentte büyük tepkilere neden olmuştu.

‘Ağaçlı Yol’da ‘Bölgesel Park’ olarak ayrılan alanın iş ve konut alanına çevrilerek alınan satış kararına karşı çok sayıda eylem yapılırken, yerel irade hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Büyükşehir ve Bornova belediyeleri tarafından açılan davalar sonunda Danıştay 6’ıncı Daire’den yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Milliyet Ege Gazetesi Yazarı Mustafa Yılmaz ‘Ağaçlı Yol’ için alınan flaş bir yargı kararını daha köşesine taşıdı. Yılmaz, yapılan imar planı değişikliklerinin durdurulmasına rağmen satış sürecinin devam ettiğini ifade ederken, belediyelerin satışın durdurulması talebiyle açtığı diğer davanın de karara bağlandığını duyurdu.

Buna göre Danıştay 13’üncü Daire, “Bölgesel Park alanı ile ilgili olarak yapılan satış dursun” dedi.Özelleştirme İdaresi bu karara da itiraz etti. Bu itirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Özelleştirme İdaresi’nin itirazını da reddetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistay-agacli-yol-yesil-kalsin-dedi_128677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!