Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dar’ül Kurra Medresesi Kültür Merkezi Oluyor

Selimiye Camii’nin yanında yer alan Dar’ül Kurra Medresesi çok amaçlı kültür merkezi haline getiriliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Zaman



b>Selimiye Camii’nin yanında yer alan Dar’ül Kurra Medresesi çok amaçlı kültür merkezi haline getiriliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleriyle Selimiye Camii’nin bünyesinde değişik etkinliklerin yapılabileceği bir alan olarak düzenlenmesi planlanan medrese ile ilgili çalışmalara başlandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teklifiyle Edirne’ye restore edilerek kazandırılacak bir eser aradıklarını ve medrese binasında karar kıldıklarını belirtti. Bir zaman Kur’an kursu yapılması planlanan; ancak bu fikirden vazgeçilen medrese uzun zamandır atıl vaziyette bekliyordu.

Medrese binasının Selimiye bahçesinde yer almasının tercihlerini etkilediğini belirten Alamut, “Biz Ramazan ayında bir iftar vereceğimiz zaman niçin Selimiye gibi bir eser varken başka yerlerde iftar verme gereği duyalım?” dedi. Medresenin ayrıca bir aşevi olarak da hizmet vermesini planladıklarını kaydeden Bülent Alamut, “Biz ayrıca durumu müsait olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek verebileceğimiz bir mekanı da oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. Binayı kiralama işlemlerine başladıklarını belirten Alamut, açılma zamanı olarak da “Biz bürokrasiden izin çıkma süresi kadar bir zamanda binayı restore ederek hizmete açabiliriz. Burada önemli olan, gerekli iznin ne kadar sürede çıkacağıdır.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/darul-kurra-medresesi-kultur-merkezi-oluyor_4454.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!