Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Datçalılar Başkanlarından Vazgeçmiyor

Datçalı vatandaşlar, istifa etme kararı alan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan için ikna çalışmaları başlattı.

Datçalılar Başkanlarından Vazgeçmiyor

30 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez seçildiği başkanlıktan istifa ettiğine dair dilekçesini teslim eden Tokcan, geçtiğimiz günlerde istifa nedenlerini yazılı bir açıklamayla sıralamıştı. Datça’da hiçbir yetkilerinin kalmadığını belirten Tokcan, bütünşehir yasasının yürürlüğe girmesi ile yaşanan olumsuzluklara da dikkat çekerek, “Bütün bunlara ilaveten Muğla’nın büyükşehir statüsüne alınmasıyla birlikte var olan ufak tefek yetkilerimiz Büyükşehir Yasası ile budandı. Ayrıca yetki ve maddi kaynak verilmeden sorumluluk alanımıza köyler de dahil edildi ve yeterli ve kaliteli hizmet vermemizin önü tıkandı” diye ifade etmişti.

Bu kararın alınmasının ardından Datçalı kadınlar Belediye Başkanı Tokcan’ı istifasından vazgeçirmek için belediye binasına dayandı. Yaklaşık iki saat boyunca Tokcan ile görüşen vatandaşların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li yetkililer de başkanla görüşerek üzüntülerini dile getirdiler.

Telefonla görüştüğümüz belediye çalışanları ise, belediyenin en yoğun günlerini yaşadıklarını ifade ederek, “Bütün Datçalılar başkanla görüşüp onu ikna etmek istiyor. Hatta Datça’ya yeni taşınan insanlar bile başkana, “Datça’yı bize siz tanıttınız ve sizin için buraya taşındık” diye söylüyorlar” dedi. Çalışanlar, sokaktaki çocukların bile, “Şener amca bizi bırakacak mı?” diye soru sorduğunu ifade etti.

Belediye çalışanları istifa kararıyla ilgili de son olarak, şunları söyledi: “Şener Tokcan çok sabırlı ve kararlı bir insandır. 6 yıldır görev yaptığı belediyesiyle ilgili böyle bir karar verdikten sonra, maalesef kararından vazgeçeceğini sanmıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/datcalilar-baskanlarindan-vazgecmiyor_132174.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!