Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DATİ'nin Ortakları Ataköy Arazisi İhalesinin İptaline Sevindi

Erdoğan Bayraktar'ın Ataköy arazisinin satışını ikinci kez iptal etmesi, arazinin kullanım hakkını 2038 yılına kadar elinde bulunduran Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ'nin (DATİ) ortakları tarafından "olumlu bir karar" olarak değerlendirildi. Arazinin DATİ dışında bir kuruma satışını imkânsız kılan ihale şartlarının kamuoyunda yarattığı

Referans Gazetesi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Ataköy arazisinin satışını ikinci kez iptal etmesi, arazinin kullanım hakkını 2038 yılına kadar elinde bulunduran Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ'nin (DATİ) ortakları tarafından "olumlu bir karar" olarak değerlendirildi. Arazinin DATİ dışında bir kuruma satışını imkânsız kılan ihale şartlarının kamuoyunda yarattığı tepkiden rahatsız olan DATİ ortakları, TOKİ'nin "Kamuoyu vicdanını ikna edemedik, ihaleyi iptal ediyoruz" açıklamasına sevindi. DATİ ortaklarından eski TOBB Başkanı Fuat Miras, "Araziyi satın almak gibi bir düşüncemiz yok. Ama başkası satın alırsa, haklarımız için dava açarız" derken Halim Mete ise "İhale olsaydı daha çok spekülasyon yapılacaktı. İhalenin iptali hem ülke hem ortaklığımız için daha hayırlı oldu" diye konuştu.

DATİ, Türkiye denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Şadan Kalkavan, Fuat Miras, Halim Mete, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan tarafından 2004 yılında kuruldu. 2005 yılında Ataköy arazisi için açılan ihaleye giren DATİ, 200 milyon dolar bedelle araziyi 33 yıllığına kiraladı. DATİ yönetimi, ihale sonrasında Deniz Ticaret Odası üyelerine "Gelin ortağımız olun" çağrısında bulundu. Bu çağrıya olumlu yanıt verilmesi ile ortak sayısı genişleyen ve sermayesi büyüyen DATİ, Ataköy arazisi üzerindeki Ataköy Şirketler Grubu, Ataköy Turizm AŞ, Ataköy Otelcilik AŞ ve Ataköy Marina AŞ'nin önce Vakıfbank'a ait hisselerini, sonra da Özelleştirme İdaresi'ne ait hisselerini devraldı. Ortaklar, 1 Mart 2005 tarihinden itibaren adını da DATİ Yatırım Holding olarak değiştirdi.
    
DATİ ortakları ihaleden rahatsız

TOKİ'nin ilk ihale girişimini iptal etmesinin ardından 4 Eylül'de yeniden ihaleye çıkacağını açıklaması ile DATİ ve ortakları yeniden gündeme geldi. DATİ'ye yakın kaynaklar, irili ufaklı çok sayıda ortağın söz konusu ihaleden rahatsız olduğunu, TOKİ Başkanı Bayraktar tarafından alınan iptal kararının "memnuniyetle" karşılandığını belirtiyor. DATİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kıran'ın da iptal kararının hemen ardından "Hayırlı olsun. Satışı isteyen de iptal eden de TOKİ oldu" dediği biliniyor. Bu arada, Mart 2007'deki ilk ihaleye girmeme kararı alan DATİ yönetimi, 4 Eylül'de yapılması planlanan ancak ikinci kez iptal edilen ihaleye katılıp katılmayacağı konusunda net bir açıklama yapmamıştı. Gökhan Kıran'ın önümüzdeki günlerde ihale sürecine ilişkin önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

DATİ ortaklarından eski TOBB Başkanı Fuat Miras, kimsenin DATİ'ye Ataköy arazisini altın tepside sunmadığını belirterek arazi için açılan ihalelere Türkiye'nin en büyük firmalarının girdiğine dikkat çekti. Arazinin ihale ediliş biçiminin yanlış olduğunu öne süren Miras, "Zaten başından beri DATİ olarak ihaleye niye çıkıldığını anlamadık. TOKİ Başkanı'nın 'Buradan yılda şu kadar kazanıyorum, satarsam şu kadar kazanırım' gibi açıklamalarının iyice değerlendirilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi lazım" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/datinin-ortaklari-atakoy-arazisi-ihalesinin-iptaline-sevindi_63458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!