Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Davutpaşa Patlamasında "Topbaş İçin Kovuşturmaya Gerek Yok"

İstanbul'da maytap atölyesinde meydana gelenpatlamaya ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi BaşkanıKadir Topbaş hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

bianet.org
Davutpaşa Patlamasında "Topbaş İçin Kovuşturmaya Gerek Yok"

Zeytinburnu Davutpaşa Semti'nde 21 kişinin hayatın kaybettiği, 110 kişinin yaralandığı bir iş hanında bulunan maytap atölyesinde meydana gelen patlamayla ilgili açılan davanın ilk duruşması sona erdi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde konuşan müşteki avukatlarından Kadriye Doğan, duruşma salonunda ailelerin tamamının alınması gerektiğini ve müştekilerin tamamı dinlenen kadar sanıkların duruşmaya katılmasının zorunlu tutulmasını istedi.

Sanıklar, olayda sorumlulukları olmadığını iddia ederken, sanık avukatı Fahri Biçen de Anayasa'da mali bütçe oranında denetim yapılabileceğini savundu.

 "40 bin işyerinin tamamının denetiminin yapılması sadece Zeytinburnu Belediyesi'nin yükümlülüğü altında değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'ne denetim konusunda yetkilidir."

Biçen, ihbar olmadan işyerindeki durumun anlaşılmasının mümkün olmadığını öne sürdü. Biçen, daha önce patlamanın meydana geldiği binaya tebligat götüren belediye yetkilerinin dinlenmesini talep etti.

"Kovuşturmaya yer yok"

Mahkeme, ilk duruşmanın sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş hakkında kovuşturmaya yer olmadığına; İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne ilişkin kovuşturulmama kararı olduğu için de tekrar işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Mahkemenin bir diğer kararı, daha önce iş yerinde inceleme yapan belediye görevlilerinin kimlik tespitinin istenmesi için Zeytinburnu Belediyesine, Zeytinburnu Belediyesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı inceleme raporun bakanlıktan istenmesine de karar verildi.

Mahkeme önümüzdeki duruşmanın büyük salonda yapılması için başsavcılığa yazı yazdırarak duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/davutpasa-patlamasinda-topbas-icin-kovusturmaya-gerek-yok_76820.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!