Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Sorumlu İBB’

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı İlter Çelik, Bakırköy’de bir kafede gerçekleşen patlama için “Yangın Yönetmeliği’nin 109. maddesine göre işyeri veya topluma açık her türlü binada zemin seviyesinin altında kalan tam bodrum katlarında LPG tüpü bulundurulamaz. Kanunun bu açık hükmüne rağmen bu işyerine ruhsat veren, verdiği ruhsatı

Cumhuriyet Gazetesi
‘Sorumlu İBB’

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı İlter Çelik, Bakırköy’de bir kafede gerçekleşen patlamanın yasal prosedürlerin ihlalinden ve denetimsizlikten kaynaklandığına dikkat çekerek “Yangın Yönetmeliği’nin 109. maddesine göre işyeri veya topluma açık her türlü binada zemin seviyesinin altında kalan tam bodrum katlarında LPG tüpü bulundurulamaz. Kanunun bu açık hükmüne rağmen bu işyerine ruhsat veren, verdiği ruhsatı periyodik olarak kontrol etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi faciadan doğrudan sorumludur” dedi.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, olay yerine inceleme yapmak üzere giden Makina Mühendisleri Odası’nın inceleme talebine daha önce Davutpaşa patlamasında olduğu gibi henüz izin verilmediğini belirtti. Çelik, denetimsizlik ve vurdumduymazlığın ancak meslek örgütleri ve yerel-merkezi idareler arasında işbirliği ile ortadan kaldırılabileceğini belirterek bu konuda İstanbul Valiliği’ne yapılan başvuruya henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sorumlu-ibb_69579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!