Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DD Mortgage 8 Ayda 500 Konuta Finansman Sağladı

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, geçmiş yıllara oranla en yoğun ağustos ayını geride bıraktıklarını söyledi. Ağustos ayında aldıkları kredi başvuru taleplerinin beklentilerinin 2 katı üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Aysan, "İşlerimiz azaldığı için çalışanlarımızın yıllık izinlerini her yılın temmuz ve ağustos aylarında yapmalarını

Referans Gazetesi
DD Mortgage 8 Ayda 500 Konuta Finansman Sağladı

Konut almak için en uygun zaman olduğunu belirten DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, ağustosta beklentilerinin 2 katı üzerinde kredi talebi aldıklarını söyledi. Aysan, hareketlilik nedeniyle personele ağustosta izin kullandırmadıklarını belirtti.
    
DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, geçmiş yıllara oranla en yoğun ağustos ayını geride bıraktıklarını söyledi. Ağustos ayında aldıkları kredi başvuru taleplerinin beklentilerinin 2 katı üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Aysan, "İşlerimiz azaldığı için çalışanlarımızın yıllık izinlerini her yılın temmuz ve ağustos aylarında yapmalarını isterdik. Ancak bu yıl farklı oldu. Ağustos ayındaki kredi başvuruları beklentimizin çok üzerinde gerçekleşti" diye konuştu. Yılbaşından bu yana DD Mortgage olarak konut finanmanında müşterilerine 70 milyon TL kredi kullandırdıklarını kaydeden Aysan, bu rakamın yüzde 70'inden fazlasını (50 milyon TL) Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında kullandırdıklarını söyledi. Bu yıl 500 konuta finansman sağladıklarını ifade eden Aysan, yılsonuna kadar 600 konuta finansman sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
    
5 günde tapuya gidilebiliyor

Ağustos aylarında ve haftanın cuma günlerinin en düşük hacimli günler olduğunu belirten Aysan, "Çünkü birçok tüketici bu dönemde tatile gider. Başvuru olmaz. Ancak faizlerin de düşmeye başlaması ile birlikte bu yılın ağustos ayının son iki cuma gününde başvuru sayısında normal pazartesi iş gününü yakaladık. Buradaki hareketlenme kendini gösterdi" diye konuştu. Aysan, ağustos ayında 250-300 adet konut kredisi başvurusu aldıklarını belirterek, toplamda bu başvuruların yaklaşık olarak 30 milyon TL'ye denk geldiğini söyledi. Konutu bulup uygun finansman arayanlar, aradığı konutu bulmak üzere olup finansman imkanlarını araştıranlar ile ne kadar kredi alacağını araştırıp düşünme aşamasında olan müşteri gruplarının kendilerine geldiğini kaydeden Aysan, hangi gayrimenkulu alacağına karar vermiş ve herşeyi hazır olan müşteriler ile 5 gün içinde tapu işlemlerini halledebildiklerini ifade etti.
    
Kredi kullanmak için uygun zaman

Asıl uzmanlık alanlarının gayrimenkul olmadığını kaydeden Aydın, "Yine de bu alanla yakından ilişkimiz var. Piyasada bir hareketlenme olduğu zaman ilk hareketlenen yerler şehrin merkezleri oluyor" dedi. Gayrimenkul sektörünün diğer yatırım araçlarının alternatifi olmaya başladığına dikkat çeken Aysan, "Dolayısıyla bu durum sektörde fiyatların düşmesine engeldir" dedi. Konut kredisi kullanmak için son 25-30 yılın en uygun zamanında olduklarını ifade eden Aysan, "1988'den beri bankacılık yapıyorum. Hiç bu kadar düşük faiz, uzun vade gibi harika olanaklar görmedim" dedi. Faiz oranlarında bundan sonrası için düşüşün çok sınırlı olmasını bekleyen Aysan, "Konut fiyatlarının önümüzdeki 6-7 ay boyunca yükselmesini veya aşağı inmesini beklemiyoruz. Faiz oranlarının düşmesi konut fiyatlarının düşmesine engel olacak. Ancak biz her ne kadar beklemesek de gayrimenkul sektöründe fiyatların yükselmesi olasılığı var" dedi.
    
Makro gelişmeler önemli

Aysan, gayrimenkul sektöründe yaşanacak aşırı değer artışının kendilerini negatif etkilediğini söyledi. Uzun vadeli finansmanda gayrimenkulu teminat olarak aldıklarını belirten Aysan, "Bunun dışında büyüme gibi veriler de bizi ilgilendiriyor. Buradaki anormal durumlar konutun değeri ve kredinin faizinde değişiklik yaratıyor" derken, müşterilerin ana ihtiyaçlarına seslenecek ürünler çıkardıklarını da ekledi. Kriz döneminde teminat göstererek eve nakit kredisi isteyenlerin sayısında artış yaşandığını ancak buradaki talebin zamanla ilk evini almak isteyenlere doğru kaymaya başladığına dikkat çeken Aysan, "Bu geçişte ekonominin düzelmesi etkili oldu. Taleplerin önemli bölümünü ilk kez ev alacaklar oluşturdu. Faizlerin düşmesi de önemli bir etken. Kültürel çevre ile değişen ihtiyaçlar yeni konut talebini artırmaya başladı" diye konuştu. Yatırımcı kitlesi diye tabir edilen ikinci ya da üçüncü konutu alan grubun da kredi talebinin arttığını kaydeden Aysan, "Artık gayrimenkul üstünden elde edilecek gelirler alternatif oluşturmaya başladı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dd-mortgage-8-ayda-500-konuta-finansman-sagladi_71956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!