Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Değirmendere Vadisi'ne Yapılacak Terminal Projesi Onaylandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Değirmendere Vadisi'ne yapılacak olan terminal projesi meclis tarafından onaylandı.

yapi.com.tr
Değirmendere Vadisi'ne Yapılacak Terminal Projesi Onaylandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı son toplantısında Değirmendere Vadisi’ne yapılacak olan yeni terminal projesini meclisten geçirdi. Ancak terminalin yeri konusundaki tartışmalar bitmedi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Değirmendere Vadisi’nde büyükşehir tarafından yapılacak olan yeni terminalinin yerinin yanlış olduğunu söyledi.

Başkan Şen, “Değirmendere’de sanayi var, yapılaşma var bir de üstüne üstlük terminal yapıyoruz. Değirmendere Vadisi’ne trafik ve yolcu olarak kullanım koyarsak afete davet çıkartmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Şen, sözlerine şöyle devam etti: “Dere yatağını sıkıştırıyoruz, insan eliyle daraltıyoruz ve dere yataklarını yerleşime açıyoruz. Bu da afeti getiriyor. Burayı trafik ve yolcu kullanımına açarsak biz afete davet çıkartmış oluruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu defalarca ikaz ettik ancak yine de terminal yapmaktan vazgeçmedi. Bu derede 1999 selini yaşadık bir sürü insan öldü. Büyük akış gösteren bir vadi burası. Maçka'dan aşağı tüm kolları toplayıp iniyor. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen yıl ‘Dere yataklarındaki yapılaşmaları kaldırmalıyız, özel kullanımları koymayacağız’ demişti ama Trabzon’da dere yatağında terminal yapılıyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/degirmendere-vadisine-yapilacak-terminal-projesi-onaylandi_181334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!