Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dere Yatağına Beton Döktüler

Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Paçva Irmağı’nda yapılan skandal “ıslah” çalışması büyük tepki topladı. Fındıklı Belediyesi, çalışmaya itirazda bulundu.

yapi.com.tr
Dere Yatağına Beton Döktüler

Rize’nın Fındıklı ilçesinde yer alan Paçva Irmağı’na “ıslah çalışması” adı altında beton döküldü. Derenin doğal yapısı tahrip edilirken Fındıklı Belediyesi, çalışmaya gerekli itirazlarda bulunduklarını açıkladı.

BirGün’de yer alan habere göre; Rize’nin Fındıklı ilçesinde geçmiş dönemde hayata geçirilen projeler doğaya zarar vermeye devam ediyor. 2014 yerel seçimlerinde AKP tarafından kazanılmasına rağmen HES karşıtı mücadelenin bir sonucu olarak 2019’daki yerel seçimlerde CHP yönetimine geçen ilçede Paçva Irmağı’ndaki ‘ıslah’ çalışması büyük tepki topladı.

 

 

Paçva Irmağı’na yapılan ıslah çalışmasına dair fotoğraflar, kendisi de Rizeli olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tarafından paylaşıldı. Bekaroğlu, “Bunların vazgeçilmez iki kutsalı beton ve para” diyerek dere yatağındaki betonlaşmaya tepki gösterdi.

Gazeteci Ömer Şan’ın verdiği bilgilere göre ise çalışmayla birlikte derenin suyu yan taraftan verilmeye başlandı. Daha sonra diğer tarafın da betonlaştırılmasının ardından suyun tamamen beton üzerinden akması sağlanacak.

Sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine Fındıklı Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Belediye’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Geçmiş dönem belediye döneminde Devlet Su İşleri ile projelendirilen ve bu dönem bizlerden yer teslimi dahi almadan yapımına başlanan yerle ilgili Belediye Başkanımız ve mahalle heyeti gerekli itirazlarda bulunarak çalışmalarını başlatmıştır.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-yatagina-beton-doktuler_180113.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!