Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DEİK, İş Konseyi Sayısını 103'e Çıkardı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), iş konseyi sayısını 103'e yükseltti. Kurulun yazılı açıklamasına göre, bu kapsamda Türk-Avustralya, Türk-Gambiya, Türk-Kamboçya, Türk-Nepal, Türk-Ruanda ve Türk-Yeni Zelanda iş konseyleri kuruldu.

yapi.com.tr / AA
DEİK, İş Konseyi Sayısını 103'e Çıkardı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), iş konseyi sayısını 103'e yükseltti. Kurulun yazılı açıklamasına göre, bu kapsamda Türk-Avustralya, Türk-Gambiya, Türk-Kamboçya, Türk-Nepal, Türk-Ruanda ve Türk-Yeni Zelanda iş konseyleri kuruldu.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonunun (TÜRKONFED), DEİK kurucu kuruluşu olmasıyla kurucu kuruluş sayısı 33'e çıktı.

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, iş konseyi ağını genişletme stratejisinin odağına Afrika ve Asya Pasifik ülkelerini aldıklarını ifade ederek, ''Son yıllardaki Afrika açılımları ağırlıklı olarak Doğu Afrika merkezli oldu. Kısmen Senegal ve Nijerya'yı saymazsak Batı Afrika ile Orta ve Güney Afrika'da da katedeceğimiz mesafe çok. Asya Pasifik ise dünyanın en hızlı büyüyen bölgesi. Ama ticaret, yatırım, hizmetler ve finans alanında ilişkilerimiz çok zayıf. Bu durumu değiştirmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Gelecek yılın sonunda kurucu kuruluş sayısı 40'ı aşacak''

DEİK'in kurucu kuruluş sayısında artış yaşandığına da değinen Yırcalı, iş dünyası kuruluşlarının dış ilişkilerini geliştirmek hedefi çerçevesinde DEİK ile iş birliğine gittiğini belirtti.

Yırcalı, İMSAD, İNTES, TÜBİSAD ve TÜRKONFED'in DEİK kurucu kuruluşları arasına katılmasıyla DEİK'in, özel sektörün daha geniş kısmına hizmet vereceğini belirtti. İMSAD ve İNTES'in katılımıyla inşaat ve yurt dışı müteahhitlik şirketlerine yönelik hizmet ağının genişleyeceğini vurgulayan Yırcalı, TÜBİSAD ile hizmet ihracatı konusunda çalışma yürüteceklerini, TÜRKONFED ile özel sektörün uluslararası rekabet gücünün artırılmasına yönelik faaliyetlere hız vereceklerini ifade etti.

Yırcalı, yeni başvuruları değerlendirdiklerini, gelecek yılın sonunda, kurucu kuruluş sayısının 40'ı aşacağının tahmin edildiğini kaydetti.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/deik-is-konseyi-sayisini-103e-cikardi_88452.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!