Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dekan Nazan Erkmen 5. Uluslararası Öğrenci Trienali'ni Değerlendirdi

Trienalin sonuçlarını değerlendiren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, "Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Öğrenci Trienali, kurumumuz açısından süreç boyunca iç dinamiklerimizi geliştirmemize katkıda bulunmasının yanısıra ulusal ve uluslararası düzeyde diğer eğitim kurumlarıyla

yapi.com.tr
Dekan Nazan Erkmen 5. Uluslararası Öğrenci Trienali'ni Değerlendirdi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde, 46 ülke, 94 sanat ve tasarım kurumunun katılmasıyla gerçekleştirilen 5. Uluslararası Öğrenci Trienali, dün (9 Haziran Çarşamba) verilen kapanış resepsiyonu ve moda gösterisiyle son buldu. Trienalin sonuçlarını değerlendiren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, "Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Öğrenci Trienali, kurumumuz açısından süreç boyunca iç dinamiklerimizi geliştirmemize katkıda bulunmasının yanısıra ulusal ve uluslararası düzeyde diğer eğitim kurumlarıyla kurumsal ilişki ve iletişimin gelişmesini sağladı" dedi. 

Trienalin, dünyada yaratıcılık eğitimi veren farklı kurumların deneyimlerini bir arada görebilmek, sorgulamak, tartışmak, paylaşmak ve bunlardan yeni çıkarımlara ulaşmak için aktif bir ortam oluşmasını sağladığını ifade eden Erkmen, katılımcıların her organizasyonda daha da artmasının kendilerine organizasyon, sergi mekanı düzenleme gibi teknik pek çok konuda öğrencilerle birlikte uygulama yapma, tecrübe kazanma şansını verdiğini söyledi. Okul öğrenci ve öğretim görevlilerinin kendi dışındaki kurumlarla organik bağlar kurarak, dış dünyayla düzenli ve yakın bir ilişki içine girdiklerine vurgulayan Erkmen, şöyle devam etti: 



"Trienal kapsamında düzenlenen sempozyumlar, teorik ve akademik olarak dünyadaki farklı eğilim ve gelişmeleri, okulun çatısı altında tartışmaya açtı. Düşünsel alanda yeni söylemler  üretmemizi sağladı. Böylece kültürün her alanında çağımızın bir gerçeği olan küreselleşme kurumumuz için yaşamsal bir sürecin parçası haline geldi. Bu bize fikirlerimizi ve çalışma alanlarımızı güncel olanla doğrudan ilişkilendirmek, böylece kısır döngülerden kaçınma olanağı sundu. Kendimizden farklı olanlarla yüzleşmek, bizleri zenginleştirmenin ötesinde kendimizi de yeniden tanımlamamıza katkıda bulundu".  

Erkmen, kendileri adına büyük bir kazanım olarak nitelendirdiği Valide-i Atık Külliyesi sayesinde genç sanatçıların ürettiği çağı temsil eden estetikle geçmişi temsil eden estetiği buluşturma şansı yakaladıklarına da değinerek, "Geçmiş, kent, kamusal alan sanat ilişkisi eğitim sürecinde kendine yer buldu" dedi. Sergi mekânlarını genç sanatın enerjisine uygun bir düzende hazırlayarak izleyicilerin ülke ve kurum odaklı değil sanat eseri odaklı bakmalarını sağladıklarını söyleyen Erkmen, şunları söyledi:



"Fakültenin her katındaki sergi alanlarımızı düzenlerken görsellik açısından olduğu kadar sergilenen işlerin mekânla ilişkisini düşünerek bir planlamak yapmaya çalıştık. Genç sanatçıların mekân ve sergileme konusunda isteklerini genel sergi düzenini göz önünde bulundurarak değerlendirdik.  Sergiler Fakülte, Caddebostan Kültür Merkezi ve Üsküdar Valide-i Atik Külliyesi olmak üzere üç ayrı mekânda sergilendi. Tam 500 Türk ve uluslararası öğrencinin eserlerinin sergi planlamalarını ve mantığını ünlü sanatçı öğretim üyesi Yrd. Doç. Devabil Kara tasarladı ve sergi kurum öğretim elemanları ile gerçekleştirdi. Yine Devabil Kara'nın tasarımı olan, kurumun öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, dinamik yapımız kurumun dış cephesine çok renkli duvar resimleri ile yansıtıldı.  Sanatla doğrudan ilgisi olsun ya da olmasın bu dinamik göstergelerin yaratacağı sinerji ile daha çok insana ulaşmayı hedefledik ve hedefimize vardık. Konuklarımız bizleri alkışlayarak kurumumuzdan ayrılıyorlar".

http://www.yapi.com.tr/haberler/dekan-nazan-erkmen-5-uluslararasi-ogrenci-trienalini-degerlendirdi_80262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!