Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir Döküm, Blomberg'in Termosifon Üretim Araçlarını Satın Aldı

Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. Almanya'da kurulu Blomberg'in termosifon üretim hattını 370 bin euroya satın aldı. Almanya'dan sökülerek D

Dünya



b>Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. Almanya'da kurulu Blomberg'in termosifon üretim hattını 370 bin euroya satın aldı.

Almanya'dan sökülerek Demirdöküm'ün Bozüyük tesislerine monte edilecek üretim hattı 2,5 milyon euroluk bir projeyle üretime geçirilerek Demir Dköümün yılda 250 bin adet olan termosifon üretimi 375 bin adede yükseltilecek. Şirket söz konusu proje kapsamında Hazine Müsteşarılığı'ndan 15 trilyon TL'lik teşvik belgesi aldı.
Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. borsaya gönderdiği açıklamasında Almanya'da karulu bulunan Blomberg Werke GMBH ünvanlı şirkete ait üretim hattının sökülüp Türkiye'ye getirilmesi ve toplam 370 bin euro bedelle Demir Döküm tarafından satın alınarak Bozüyük tesislerine monte edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Şirket açıklamaısında toplam 2 milyon 500 bin euro yatırım tutarı olan proje ile Demir Döküm'ün yıllık 250 bin adet olan termosifon üretim kapasitesi 375 bin adete yükselecek.

Türk Demir Döküm söz konusu yatırım projesinin yanı sıra şofben ve kombi üretim tesislerinde kapasite arttırımı, yeni modeller üretimi ve termosifon yatırımını içeren toplam 15 trilyon TL tutarındaki yatırım teşvik belgesi başvurusunun 16 Şubat 2004 tarihinde Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylandığını da açıklamasında yer verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-dokum-blombergin-termosifon-uretim-araclarini-satin-aldi_9033.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!