Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatında Artış

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (OAİB) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçı Birlikleri kayıtlarına göre, bu yılın Ocak-Nisan döneminde Türkiye'nin demir ve demir dışı metaller ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 2.8, miktar bazında da yüzde 5.5 oranında arttı.

yapi.com.tr / AA
Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatında Artış

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (OAİB) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçı Birlikleri kayıtlarına göre, bu yılın Ocak-Nisan döneminde Türkiye'nin demir ve demir dışı metaller ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre değerde yüzde 2.8, miktar bazında da yüzde 5.5 oranında arttı. Ülke genelindeki ihracat 7 milyar 259 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken hem ülke genelinde hem de Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden yapılan ihracatta Irak birinci pazar oldu.
    
Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin 2012 yılı Ocak-Nisan dönemi ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 12.1, değerde ise yüzde 4.5 düştü. Buna karşılık 486 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Toplam içinde en büyük paya sahip olan demir veya çelikten eşya ihracatında miktarda yüzde 21.4, değerde de yüzde 7.2 oranında düşüş kaydedildi ve 360 milyon dolarlık ihracat yapıldı.
    
Sözkonusu dönemde en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Irak birinci olurken, bu ülkeyi Azerbaycan, Almanya, Türkmenistan, ABD, Cezayir, Tunus, Romanya, Kanada ve İngiltere izledi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-ve-demir-disi-metaller-ihracatinda-artis_91729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!