Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demirdöküm Kapasite Artırıp Avrupa Birinciliğine Oynayacak

Demirdöküm Kapasite Artırıp Avrupa Birinciliğine Oynayacak

Hürriyet
Demirdöküm Kapasite Artırıp Avrupa Birinciliğine Oynayacak

b>Demirdöküm, panel radyatörde Avrupa’nın en büyük üretim üssü olacak. 2.5 milyon metre/yıl kapasitesi ile Avrupa’nın üçüncü büyük radyatör fabrikası konumundaki Panel A.Ş. tesislerinin kapasite artırımı için start veren firma, bu yatırım için 19 milyon euro harcayacak.

Yeni yatırımla, yıllık üretim kapasitesi 6 milyon 100 bin metreye ulaşacak. Bu yeni yatırımla toplam 510 kişiye de istihdam sağlanacak.

DemirDöküm Panel A.Ş.’nin kapasite artırımı temel atma töreni dün Bozüyük’te gerçekleşti.

26 YILDA 10 KAT BÜYÜDÜ:

Törende konuşan Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu, ‘DemirDöküm’ün vizyonu Avrupa’da sektöründe sayılı firmaların arasına girmek olduğu için yatırımlarımızı dünya pazarlarını göz önünde tutarak planlıyoruz. Temelini attığımız Panel A.Ş. kapasite artırımı ile hedefimiz birkaç yıl içinde Avrupa’nın bu alanda en büyük üretim merkezi olmak’ dedi. 1979 yılında kurulan, 26 senede10 kat büyüyen ve bugün 2.5 milyon metre kapasiteye sahip olan Panel A.Ş’nin yapılacak kademeli yatırımlarla 6 milyon metre kapasitenin üzerine çıkacağını söyleyen Bulgurlu, böylece halen Avrupa’nın üçüncü büyük üretim merkezi olan tesisin birinciliği yükseleceğini belirtti.

HEDEF YÜZDE 50 İHRACAT:

Bulgurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Türkiye’de ilk döküm radyatör, ilk kazan, ilk şofben, ilk panel radyatör ve ilk kombiyi üreten DemirDöküm, vizyonuna uygun olarak ilkleri geliştirdiği gibi sürekli büyümeyi de hedefliyor. Bozüyük tesislerimiz, panel radyatör, kombi, şofben ve termosifon üretiminde Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretim tesisidir. DemirDöküm’ün hedefi üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmektir.’

Yurtdışında büyüme stratejileri doğrultusunda şirket satın almaya yönelik araştırmalarının devam ettiğini kaydeden Bulgurlu, ‘Birtakım oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Sanırım yıl sonunda bu görüşmeler netlik kazanacak’ dedi.

39 ülkeye ihracat yapıyor

2010 yılı vizyonunu Avrupa pazarında en büyük dört oyuncudan biri olmak üzere belirleyen DemirDöküm, İngiltere’den Çin’e altı farklı ülkede üretim merkezleri ve iş birimleri ile DD Group olarak faaliyet gösteriyor. Toplam 81 bin 500 metrekare alan üzerine 25 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Panel A.Ş. teknoloji, üretim kapasitesi ve ürün kalitesiyle Avrupa’nın konusunda en önemli tesislerinden biri haline geldi. Üretilen radyatörlerin yüzde 60’ı başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Şili’den Çin’e kadar 39 ülkeye ihraç ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demirdokum-kapasite-artirip-avrupa-birinciligine-oynayacak_27953.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!