Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demiryolu Projelerinde Somut Adım

Orta ve uzun vadede 15 milyar dolarlık yatırımı öngören demiryolu projeleriyle ilgili ilk somut adım atılıyor. TCDD, önemli güzergahları bir

NTV-MSNBC
Demiryolu Projelerinde Somut Adım

b>Orta ve uzun vadede 15 milyar dolarlık yatırımı öngören demiryolu projeleriyle ilgili ilk somut adım atılıyor.

TCDD, önemli güzergahları birbirine bağlayacak projedeki iki önemli hat olan Ankara-Sivas ile Polatlı-Afyon-Uşak-İzmir demiryolu yapım projeleri için ihale açıyor.

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bağlı Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü’nün 2004 yılı yatırım programına aldığı Ankara-Sivas demiryolunun rehabilitasyonu ile yeni hat olarak da Polatlı-Afyon-İzmir demiryolu yatırımlarının bu yıl içinde etüd-proje ihaleleri yapılacak.
2004 yılı yatırım programına konulan 6 trilyon lira ödenekle hatların kesin projeleri hazırlanacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli ihale onayının alınmasının ardından her iki demiryolu güzergahı ile ilgili olarak mühendislik ihaleleri açılacak.

CEVHER TAŞIMACILIĞI DA YAPILACAK
Ulaştırma Bakanlığı’nın öncelikli projeleri arasında yeralan Ankara-Polatlı-Afyon-Uşak-İzmir demiryolu projesi ile Ankara-Sivas demiryolu projesi, hem batı koridoruna yapılan yolcu taşımacılığını oluşturması hem de Divriği maden cevheri taşımacılığını daha ekonomik boyutlarda sağlanması yönünden büyük önem taşıyor. Ankara-Sivas demiryolu güzergahının ileri aşamada aynı hat üzerinden direk olarak İstanbul’a ulaşması da planlanıyor.
DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 600 kilometre uzunluğundaki Polatlı-Afyon-Uşak-İzmir demiryolu hattının fizibilite etütlerinin olumlu çıkmasının ardından güzergahla ilgili olarak kesin projelerin hazırlanması gerçekleştirilecek. Ankara-Sivas demiryolu projesi 63 kilometre uzunluğunda olup seyahat süresi ise halen 12 saat sürüyor. Doğu-Batı koridorunun en önemli parçası olan ve ayrıca demiryolunun ana güzergahlarından birini teşkil edecek Ankara-Sivas arasının çağdaş bir demiryolu haline getirilmesini sağlamak amacıyla kademeli bir altyapı yatırımı planlanıyor.
Buna göre birinci etapta Yerköy-Yıldızeli arasında 2 bin 216 kilometrelik yeni demiryolu hattının yapılmasıyla, Ankara-Sivas arası 128 kilometre kısaltılmış olacak. İkinci etap da ise standardın yükseltilmesi amacına yönelik Ankara-Yerköy arasının rehabilite edilmesi planlanıyor. Açılacak olan ihale kapsamında Ankara-Sivas fizibilite etüdünün güncelleştirilmesi ve kesin projelerin hazırlanması işleri de bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demiryolu-projelerinde-somut-adim_9172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!