Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Denizden Süpürge' Projesinin Elçisi Olun

Electrolux, 'Denizden Süpürge' projesi için elçi arıyor. Okyanuslardaki araştırmaları yürüten ünlü dernek 5 Gyres, 3 Mart’ta başlayacak yeni macerasında 'Electrolux Denizden Süpürge'nin elçisine de yer veriyor. İyi bir gözlemciyseniz, deneyimlerinizi paylaşmayı, yazmayı ve doğayı seviyorsanız başvurmak için acele edin.

yapi.com.tr
'Denizden Süpürge' Projesinin Elçisi Olun

Electrolux, 'Denizden Süpürge' projesi için elçi arıyor. Okyanuslardaki araştırmaları yürüten ünlü dernek 5 Gyres, 3 Mart’ta başlayacak yeni macerasında 'Electrolux Denizden Süpürge'nin elçisine de yer veriyor. İyi bir gözlemciyseniz, deneyimlerinizi paylaşmayı, yazmayı ve doğayı seviyorsanız başvurmak için acele edin.
Plastik kirliliğinin açık denizlerdeki etkilerini inceleyen 5 Gyres, 3 Mart’ta Beagle Kanalı’ndan demir alarak başlayacağı Sea Dragon (Deniz Ejderhası) seferini, 14 Mart’ta Şili’nin Valdivia şehrinde noktalayacak.

'Denizden Süpürge'nin elçisi olmak

5 Gyres işbirliği, Electrolux’ün denizlerdeki plastik kirliliğine dikkat çekmek için başlattığı 'Denizden Süpürge' (Vac From The Sea) projesine yeni bir soluk getiriyor. Electrolux’ün seçeceği 'Denizden Süpürge' projesi elçisi, 5 Gyres’in yeni seferinde mürettebata katılıyor. Gönüllü elçi; seyahati süresince Denizden Süpürge’nin bloğuna mesajlar gönderecek, bulunduğu bölgeden haberler verecek, seferde hangi tür plastiklerin bulunduğunu ve plastik yamaların nasıl göründüğü hakkındaki bilgi ve görüşleri paylaşacak. Elçinin görevleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Mürettebatın bir parçası olarak üstüne düşecek görevleri de (yemek hazırlama, temizlik, araştırmacılara yardım etme, vb.) yerine getirecek.

Deneyimli bir yazar ve fotoğrafçı olan, deniz yolculuğuna karşı dirençli, 200 m’ye kadar yüzebilen, vücut ağırlığının 1/3’ü kadar yükü kaldırabilen, günün her saatinde çalışabilen, iyi derecede İngilizce konuşabilen ve yazabilen, mürettebatta iyi bir takım oyuncusu olacak ve verilen görevleri yerine getirecek herkes 'Denizden Süpürge Projesi Elçisi' olabilir.

Bunun için adınızı, yaşadığınız yeri, bu projeye neden katılmak istediğinizi ve seçilmeniz halinde ekibe neler katabileceğinizi anlatacağınız İngilizce bir video hazırlayın. Youtube’a yükleyeceğiniz videonun linkini electrolux@vacfromthesea.com adresine göndererek 31 Ocak 2011’e kadar başvurunuzu yapın. Jüri değerlendirmesinin ardından seçilecek Denizden Süpürge Proje Elçisi, 1 Mart’ta Beagle Kanalı’nda alacağı kısa eğitimin ardından 5 Gyres ile maceraya yelken açacak.

Teknede hayat

Teknede hayat 24 saat boyunca temposundan ödün vermeden devam ediyor. Gruplara bölünen mürettebat, bu şekilde aralıksız olarak gözlem yapabiliyor. Gözlem ekibi aynı zamanda diğer teknelerle iletişim kurulmasını ve sonraki vardiyada görev alacak ekibin gelişmeler konusunda bilgilendirilmesini sağlıyor. Gönüllü ekip üyesi de güvertede yer alacak; yelkenlerin ve dümenin yönetilmesi gibi konularda destek verecek. Araştırmada, su altına indirildiğinde kamera çekimi veya küçük şişme botlarla seyahat, 'uzak' görevler arasında yer alacak. Kıyıya çıkıldığında rutin görevlerin yerini dalış ve kıyı çalışmaları alacak. Bu durumda ekip üyeleri bazen günlerce uzak görev alabilecekler.

Daha fazla bilgi için: http://www.panexplore.com/images/stories/PDF/welcome_disclaimer.pdf

ETİKETLER: firma çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizden-supurge-projesinin-elcisi-olun_85387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!