Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizli Santrali Çevreci Olacak

Denizli'nin Kaklık Beldesi'ne 900 milyon dolarlık yatırım yaparak 800 MW'lik doğalgaz çevrim elektrik santralı kuracak olan E-ON & Turcas ortaklığı olan Güney Elektrik A.Ş., çevre dostu mesajlar verdi.

Hürriyet Gazetesi
Denizli Santrali Çevreci Olacak

Denizli’nin Kaklık Beldesi’ne 900 milyon dolarlık yatırım yaparak 800 MW’lik doğalgaz çevrim elektrik santralı kuracak olan E-ON & Turcas ortaklığı olan Güney Elektrik A.Ş., çevre dostu mesajlar verdi. Günay Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Helmut Asam, santralın Türkiye’deki ilk yatırımları olduğunu belirterek, "İnsana ve çevreye karşı sorumluluklarını bilen bir kurumuz" dedi.

Anemon Otel’de firmasının düzenlediği iftar yemeğine katılan ve proje hakkında bilgi veren Helmut Asam, Honaz’ın Kaklık Beldesi’nde kurulması planlanan 800 MW kapasiteli doğalgaz çevrim santralı projesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti. ABD, Rusya, İtalya, İsveç, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi dünyanın 18 ülkesinde yatırımları olduğunu vurgulayan Helmut Asam, "Türkiye’de ilk kez yatırım yapıyoruz. Denizli’nin Kaklık Beldesi çok cazip bir yatırım alanı. Alman şirketi olarak insana ve çevreye olan sorumluluklarını bilen bir kurumuz" dedi.

E-ON & Turcas Güney Elektrik A.Ş Danışmanı Hande Torunlar Öktemus ise, E-ON’un dünyadaki toplam enerji üretiminin Türkiye’nin kullandığı enerjinin iki katı kadar olduğunu söyledi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizli-santrali-cevreci-olacak_63888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!