Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Denizli’de 5 Parsel için Acele Kamulaştırma Kararı

Denizli’de çevre örgütlerinin itirazına rağmen yeni jeotermal enerji sahaları açılıyor. Resmi Gazete’de 5 parsel için daha acele kamulaştırma kararı çıktı.

yapi.com.tr
Denizli’de 5 Parsel için Acele Kamulaştırma Kararı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki Tekke ve Kabaağaç köylerinde yer alan 5 ayrı parsel için acele kamulaştırma kararı çıktı. Kararda jeotermal enerji santrali (JES) üretim tesisi kurulması amacıyla belirlenen 5 parselin hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından kamulaştırılacağı belirtildi.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; turistik tesislerin de yer aldığı bölge 2000'li yılların başında turizm alanı ilan edilmişti. Bölge şifalı çamuru ve termal suları ile ün yapmıştı. Daha sona tarım alanı ve yeniden turizm alanı ilan edilen havza son olarak enerji bölgesi olarak tescillenmişti. Bölgedeki işletmelerin yanı sıra çevre örgütleri de bu karara itiraz etmiş, jeotermal enerji santrallerine karşı çıkmıştı.

Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyesi Hasan Ozan Orpak santral yapılacak alanların birinci derece tarım arazileri olduğunu belirtti. Orpak acele kamulaştırma kararının yeniden gözden geçirilmesini isteyerek; “Bölge birinci derece verimli tarım arazilerine sahip. Santraller bu alanlarda yoğunlaşıyor. İşletmeler yeterli reenjeksiyon yapmıyor. Yer altından çıkan ve içinde zehirli maddeler de barındıran akışkan havaya, tarım topraklarına ve Büyük Menderes Nehri'ne karışıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizlide-5-parsel-icin-acele-kamulastirma-karari_192906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!