Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizli’de Kentsel Dönüşüme İsyan

Denizli Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Aktepe Mahallesi’nde 250 konutun bulunduğu alanı kamulaştırarak, toplu konut yapma kararı aldı.

Hürriyet EGE



b>Denizli Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Aktepe Mahallesi’nde 250 konutun bulunduğu alanı kamulaştırarak, toplu konut yapma kararı aldı.

Ancak buradaki bir grup vatandaş, belediyenin kendi arsa ve evlerini düşük fiyata alıp, konut yaparak kendilerine daha pahalı satacağını iddia ederek eylem yaptı.

150 kişi protesto etti
Belediye önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, Başkan Nihat Zeybekci ile görüşmek istedi ancak izin verilmedi. Aktepe Muhtarı Mehmet Örki, yetkililerle görüştü konu hakkında mahalle halkının beş gün boyunca bilgilendirileceğini söyledi. Örki’ye de tepki gösteren mahalle halkı, Başkan Zeybekci’yle görüşmeden bir yere gitmeyeceklerini açıkladı.

Bilgi verilecek
Daha sonra gelen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erhan Çalışkan, mahalle halkının 40’ar kişilik gruplar halinde beş gün bilgilendirileceğini söyleyerek, "Vatandaşlarımız söylentilere göre davranıyor. Ortada kesinleşen bir şey yok. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 448 kişinin evini yıkıp, toplu konuta taşıdık. Bin 550 kişi ile daha anlaştık. Başta bu insanlarımız da isyan etti ama şimdi modern konutlarda oturuyorlar ve durumlarından çok memnunlar. 250 vatandaşımız ile mutlaka uzlaşma sağlayacağız" dedi.

Kalabalık, belediye önünden ayrılarak valiliğe kadar yürüdü, buradan da dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizlide-kentsel-donusume-isyan_56669.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!