Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Konutları Hala Susuz

Bingöl depreminden sonra Gözeler köyüne yaptırılan konutlara hala içme suyu verilmedi.

NTV-MSNBC



br/> Bingöl depreminden sonra Gözeler köyüne yaptırılan konutlara hala içme suyu verilmedi.

İhtiyaçlarını, köy dışındaki kaynaklardan eşek sırtında su taşıyarak karşılayan köylüler, sorunlarını iletmek için bu kez Vali Vehbi Avuç’un kapısını çaldı.

Karlıova’da son üç ayda meydan gelen depremlerin yarattığı hasar onarılmaya çalışılırken, 2 yıl önceki büyük depremin yaraları hala tam sarılmadı. Gözeler köyü bunun bir örneği. Evlerini kaybedenler için Gözeler Köyünde, Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 60 tane konut yaptırıldı. Ancak konutlara içme suyu verilmedi.

Konutlara su şebekesi döşenmesine rağmen su verilmemesi tepkilere neden oluyor. Başbakan’ın hiçbir köy susuz kalmayacak açıklamasını hatırlatan köy Muhtarı Adem Arın, “Yaklaşık 2,5 yıldan bu yana suyumuzu sırtımızda taşıyoruz. İçme suyu için her türlü çalışma yapıldı, fakat henüz konutlara su gelmedi. Konutlarda oturan bayanlarla birlikte Valiliğe gittik.

Vali il dışında olduğu için tekrar köyümüze geri döndük. Devlet 1 Mayıs depremi sonrası evleri yıkılan vatandaşlar için yaklaşık 60 tane tek katlı konut yaptırdı. Fakat konutlarda içme suyu olmadığı için bayanlar her gün sırtlarında köy dışındaki kaynaklardan içme suyu taşıyorlar. Köylü haklı olarak beni rahat bırakmıyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum, lütfen konutlarımıza içme suyu verilsin” dedi.

Su olmayınca, bu sorunu çözmek de yine kadınlara kalıyor. Muhtarı da yanlarına alarak kent merkezine giden kadınlar, Vali Vehbi Avuç ile görüşmek istedi. Ancak vali il dışında olduğu için görüşme yapılamadı.

Köylerine dönen kadınlar, “Köyümüzde içme suyu kaynakları olmasına rağmen kimse ilgilenmiyor. Konut hiç susuz kalır mı? İçme suyunu istiyoruz. Başka da bir isteğimiz yok. Yaşlısı, genci herkes bu köyde eşekle ve ya sırtında su taşımak zorunda kalıyor”dediler.


http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-konutlari-hala-susuz_28626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!