Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Riski Yüksek Yerleri Açıkladı

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de deprem riski çok yüksek olan bölgeleri açıkladı. Uzun süredir üzerinde çalıştığı haritayı kamuoyuyla paylaşan Işıkara'ya göre bu bölgeler Marmara, Saroz Körfezi, Balıkesir, İzmir, Hatay, Kahramanmaş, Elazığ, Yedisu fayı olarak bilinen Erzincan'ın güneydoğusu, Tokat,

Sabah Gazetesi
Deprem Riski Yüksek Yerleri Açıkladı

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de deprem riski çok yüksek olan bölgeleri açıkladı. Uzun süredir üzerinde çalıştığı haritayı kamuoyuyla paylaşan Işıkara'ya göre bu bölgeler Marmara, Saroz Körfezi, Balıkesir, İzmir, Hatay, Kahramanmaş, Elazığ, Yedisu fayı olarak bilinen Erzincan'ın güneydoğusu, Tokat, Çankırı ve Gemlik.

Prof. Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında Balıkesir'de bir basın toplantısı düzenledi. Projenin 45 ile yayılacağını belirten Işıkara, bu yıl Adapazarı, Balıkesir, Bingöl, Burdur, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Samsun ve Yozgat'ı kapsayacağını söyledi. Proje kapsamında öğretmen, din adamları, muhtarlar ve toplum destekli polislerin eğitileceğini aktaran Işıkara, eğitimlerin mahalle düzeyine kadar indirileceğini söyledi.

Marmara Bölgesi'nde yaşanabilecek bir depremle ilgili soru üzerine ise, "Ne zaman deprem olacak?" sorusuyla çok karşılaştığının altını çizerek, buna hiç cevap vermediğini ifade etti. İlk defa Balıkesir'de cevap vereceğini söyleyen Işıkara, "Türkiye'nin her yerinde, her zaman büyük bir deprem olabilir. Burada işaret ettiğim noktalar, olasılığı en yüksek bölgelerimiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-riski-yuksek-yerleri-acikladi_85642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!