Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


“Deprem Yönetmeliğine Uygun Yapılar Ayakta Kalmış”

Adıyaman Besni’de incelemelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bölgede deprem yönetmeliğine göre yapılan binaların ayakta kaldığını, diğerlerinin yıkıldığını söyledi.

yapi.com.tr
“Deprem Yönetmeliğine Uygun Yapılar Ayakta Kalmış”

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açarken, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Adıyaman'ın Besni ilçesi de depremden etkilendi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, depremden etkilenen Besni ilçesinde incelemelerde bulundu.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Besni'de şu ana kadar 400 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyen Yıldırım Kaya şunları söyledi.

“Şu an bize aktarılan rakamlara göre 400 can kaybı olduğu. Ama burada 4 binada enkaz çalışması devam ediyor.  Bu 4 binada 45 insanın olduğu söyleniyor. Sadece bir yerde 14 vatandaşımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Dün gece 1-2 gibi 60 yaşında bir kadın bu gördüğünüz enkazdan canlı çıkartıldı. Demek ki 8 gün beklemesek, ilk ya da 2.-3. gün yabancı kurtarma ekipleri ya da AFAD'ın profesyonel kurtarma ekipleri gelmiş olsaydı bu kadar ölüm olmayacaktı.” dedi.

Besni'de 99 depreminden sonra deprem yönetmeliğine göre yapılan yapıların ayakta kaldığını söyleyen CHP'li Yıldırım Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Burada etrafta binalar var. Bu binaların sağlam yapılmış olanları ayakta ama çürük yapılmış olanlar yıkılmış. Demek ki deprem öldürmüyor.  Deprem dünyanın bir gerçeği ama depreme karşı tedbir hepimizin yapması gereken iş. Bu müteahhitlerin zaman geçirmeden yurtdışına çıkışları engellenmeli, mal varlıklarına tedbir konulmalı…”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-yonetmeligine-uygun-yapilar-ayakta-kalmis_194564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!