Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Depremin Haritası Yeniden Çizilmeli'

Ankara'nın Bala ilçesinin bir hafta içinde iki deprem ve 500'ü aşkın artçı sarsıntı yaşaması, pek çok bölgede küçük depremlerin meydana gelmesi, alınması gereken önlemleri tekrar gündeme getiriyor.

Radikal Gazetesi



nkara'nın Bala ilçesinin bir hafta içinde iki deprem ve 500'ü aşkın artçı sarsıntı yaşaması, pek çok bölgede küçük depremlerin meydana gelmesi, alınması gereken önlemleri tekrar gündeme getiriyor. Depremlerle birlikte yeni fay hatlarının oluştuğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, "Yeni bir deprem haritası hazırlamalıyız" dedi.

'Faylar değişir'
Ankara ve Denizli'de ardı ardına yaşanan artçı depremlere dikkat çeken Tunçtürk, daha önce dördüncü derece deprem bölgesi olan illerin duruma göre birinci derece deprem bölgesine alınabileceğini söyledi. Tunçtürk, "Ardı ardına yaşanan artçı depremler, her yıl yaşanan olağan depremler. Ancak sürekli yer değiştiren ya da yeni oluşan fay hatları, hangi bölgenin kaçıncı derece deprem bölgesi olacağını belirler. Eski haritaya göre dördüncü derece deprem bölgesi olan Denizli, bugün birinci derece de olabilir. Bu yüzden Bayındırlık Bakanlığı Türkiye'nin deprem gerçeğini göz önüne alarak, yeni bir deprem haritası hazırlamalı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremin-haritasi-yeniden-cizilmeli_58427.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!