Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremin Yaraları Hâlâ Sarılmadı

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı 17 Ağustos Marmara depreminin ardından yapılanları değerlendirdiği bir rapor hazırladı. Rapor, iki yılda hedeflenenleri

Yapı Dergisi/238



ayındırlık ve İskân Bakanlığı 17 Ağustos Marmara depreminin ardından yapılanları değerlendirdiği bir rapor hazırladı. Rapor, iki yılda hedeflenenlerin çok gerisinde kalındığını ortaya koyuyor.
Raporda bölgede yıkılan ya da oturulamaz derecede ağır hasarlı olan toplam 96.808 konuta karşılık 42.587 kalıcı konutun yapılmasının planlandığı belirtiliyor.
Bu konutlardan 2502'sinin çeşitli kuruluşlarca üstlenildiği, Bayındırlık Bakanlığı'nın da 25.354 kalıcı konut için çalışmalara başladığı kaydedilen raporda son duruma ilişkin şu bilgilere yer veriliyor:
o 1. aşama konutları içinde tasarlanan 23.152 konuttan 21.252'sinin yapımı tamamlandı, ancak bugüne kadar bunlardan yalnızca 14.531'i hak sahiplerine teslim edildi.
o 2. aşama çerçevesinde yapımı planlanan 2.202 adet konut hâlâ yapılamadı. Bu konut inşaatlarının Bolu'da yüzde 25'i, Sakarya'da yüzde 28'i, Kocaeli'de yüzde 26'sı ve İstanbul'da yüzde 2'si tamamlanabildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremin-yaralari-hala-sarilmadi_160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!