Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Türkiye KOBİ Uygulamaları...

Depremzede Esnafa KOSGEB Desteği

KOSGEB'in Van'daki depremde zarar gören esnafa destek amacıyla açtığı iki kredi paketinden şimdiye kadar bin 847 esnaf ve sanatkara 120 milyon 650 bin lira kredi kullandırıldığı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Depremzede Esnafa KOSGEB Desteği

KOSGEB Van Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 23 Ekim depreminden sonra Van ve Erciş'te zarar gören esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler için KOSGEB İdaresi Başkanlığı'nca 2 ayrı kredi programı açıldı.

Bu paketlerin ilki olan Van ilinde meydana gelen depremde herhangi bir yıkıma uğrayan veya uğramayan esnaf, sanatkar ve KOBİ'lere üst limiti 30 bin lira, ikincisi ise işyeri zarar gören, malını kaybeden veya malı zarar gören işletmelerin ilgili kurumlardan alacakları bir belgeyle üst limiti 100 bin liralık destek kredisi olduğu belirtildi. 1 yıl ödemesiz, 3 yıl vadeli ve faizsiz olan bu kredi paketlerinden 30 bin liralık için 4 bin 821, 100 bin liralık kredi için de 2 bin 963 başvuru yapıldığı bildirildi.

Van'daki banka şubelerinin yaptığı değerlendirmede 915'i 30 bin liralık ve 932'si ise 100 bin liralık paket olmak üzere toplam bin 847 esnaf ve sanatkara 120 milyon 650 bin liralık kredi kullandırıldı.

KOSGEB tarafından her iki kredi paketine başvuru sürecinin devam ettiği, başvuruların Van'daki banka şubelerinde değerlendirilerek kredi verme işleminin de sürdüğü belirtildi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzede-esnafa-kosgeb-destegi-_91203.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!