Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dere Islahı Değil İmar Çalışması

İstanbul Çekmeköy’de dere ıslah çalışması adı altında tahliye edilen ve yıkılan evlerin olduğu bölgeye çok katlı binalar yapıldı.

yapi.com.tr
Dere Islahı Değil İmar Çalışması

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bulunan Soğuk Su deresinin ıslah çalışmaları yaklaşık 5 senedir sürüyor. 2017 yılında AKP dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalara karşı bölge halkı mücadele ediyor.

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre; ıslah çalışmaları için evlerin yıkıldığını ancak; derenin üst kısmına çok katlı konutların yapıldığına dikkat çeken yaşam savunucusu ve akademisyen Abbas Karakaya, süreci şu sözlerle anlattı:

“Burası doğal dere. Hikâyesi 2017 yılında başlıyor. O zamanın AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmaların yapılacağı bölgede bulunan evlerin ‘dere koruma bandında’ kaldığı gerekçesiyle 15 gün içinde boşaltılmasını istedi. Olay yargıya taşındı. Yargı sonuçlanana kadar evler yıkıldı. Evler yıkıldıktan 5 gün sonra yürütmeyi durdurma kararı verildi ama iş işten geçmiş oldu. Yıkılan evlerin hiçbiri dere koruma bandında kalmıyordu.

Çalışmalar hâlâ devam ediyor. Dere ıslahı gerekli miydi? Yapılan iş tutarlı bir iş mi? 2018’de Evleri yıktılar, dereye iş makineleri tam 2 yıl sonra yani 2020’de sokuldu. Derenin 400-500 metre üstüne kolejler yapıldı, çok katlı yapılar yapıldı. Burada yapılan şey dere vadisinin imara açılması. İstanbul’un dereleri yok oluyor. Plan ‘su havzalarını yapılaşmaya açmaktan ve gereksiz yere nüfus yoğunluğunu artırmaktan’ iki kere iptal edildi.

Islah projesi ortada yok. Talep ettik ama vermediler… Bu dere Elmalı Barajı Su Koruma Havzası’ndaydı. Alt tarafta inşaat bitti, peyzaj çalışması sürüyor. Geçen sene mayıs ayında bu dereyi koruma havzası planında çıkardılar.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-islahi-degil-imar-calismasi_190326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!