Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dere Islahı için Ağaçlar Kesildi

Bursa Karacabey'de Sedde yolu üzerinde çok sayıda ağaç kesildi. Sosyal medyada yolun eski halinin fotoğrafını paylaşan fotoğrafçı Alper Tüydeş, "DSİ Islah Çalışması adı altında ağaçları böyle kestirmiş. Dere dere bu yolun epey uzağında. Bu ağaçları kestiğinize gerçekten değdi mi?" notunu düştü.

yapi.com.tr
Dere Islahı için Ağaçlar Kesildi

Bursa’da dere ıslahı çalışması adı altında, dere ile alakası olmayan Karacabey, Sedde yolu üzerinde çok sayıda ağaç kesildi. Sosyal medyadan yolun eski halinin fotoğrafını paylaşan ünlü yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş,  fotoğrafın altına “Çok üzgünüm… Karacabey Ovaköyleri sedde yolu üzerinde DSİ Islah Çalışması adı altında ağaçları böyle kestirmiş. Dere ıslahı için yapıldıysa dere bu yolun epey uzağında. Bu ağaçları kestiğinize gerçekten değdi mi?” notunu düşerek tepki gösterdi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; ünlü fotoğrafçı Alper Tüydeş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Dere yer yer bu yoldan 100 metre uzaklaşıyor halbuki. Dere ıslahında dereye düşen ağaçların temizlenmesini anlarım da neden etrafındaki hatta uzak ağaçlar yok ediliyor? Ülkenin dört bir yanında maalesef bu dere ıslahları doğa için yanlış şekilde yapılıyor.

Tarlalık alanlarda yaban hayatı yok mu?  Tüm çalı, ot ve ağaçlardan temizlenen tarlalarda aslında toprak verimi de faydalı böceklerin olmayışından düşüyor. Ve yaban hayatı sadece bu dar koridorlara sığınabiliyor. Her geçen gün bu koridorlar çeşitli sebeplerle azalıp yok oluyor.

Umarım bu yapılan hatanın farkına varılır ve bir daha olmaması için gerekli tedbirler ilgili makamlarca alınır. Bunun yanında kesilen alanın kontrol edilmesi de önemli zira tarla sahipleri tarlalarını bu açılan alana doğru genişletebilir. Yani ormanlık alan kendini telafi edemez.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-islahi-icin-agaclar-kesildi_193886.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!